2013. november 5.

Szerző:
B. Szabó Edina

Kés, villa olló, gyerek kezébe nem való! És a tablet?!

Egyre többen vélekednek úgy, hogy nem baj, ha a gyerek kezében is van tablet, gyarapítva a családi kütyük számát. A kérdés inkább csak az, hogy milyen legyen. Közeledik a karácsony, ha egy szülő menő ajándékban gondolkodik, érdemes már most felmérnie a tabletek piacát.


A gyerekek természetes kíváncsiságuknál fogva nyitottak a tech­nikai újdonságokra, és a gyártók is igyekeznek kiszol­gálni a leg­fiatalabbak igényeit is. Nem biztos, hogy egyetértünk az ilyen korai gépre neveléssel, de tagadhatatlanul van valami bája a gyerekeknek szánt notebookoknak, laptopoknak.
A Samsung pedig kifejezetten kiskorúakra gondolt a Galaxy Tab 3 Kids modelljével. A kölyöktabletnek nincs káprázatos teljesítménye, se hardveres csúcstechnikája, de ez ebben az esetben teljesen rendben is van. Van viszont egy feltűnő narancs- és citromsárga, lekerekített, kicsit játékszerűen összehajtható burok, ami azonnal nyilvánvalóvá teszi, kinek is készült. Mindezek mellett a gyártó egyáltalán nem becsüli alá a kiskorú felhasználókat.

Valójában a normál Galaxy Tab 7 átalakított változatáról van szó, héthüvelykes, 1024 × 600 képpont felbontású kijelzővel. Ez alatt egy kétmagos, 1,2 gigahertzes processzor és 1 gigabájt RAM dolgozik.
A Galaxy Tab 3 Kids tehát valójában egy közép­kategóriás tabletnek felel meg, amelyben 8 gigabájt háttértár van, és az egészet egy 4000 mAh kapacitású akku látja el energiával. A hátoldalon található a 3,2 megapixeles kamera, és video­cse­ve­gés­re is alkalmas a tablet az 1,2 megapixeles kamera segítségével.
Hogy nyugodtan adhatjuk kiskorúak kezébe a tabletet, arról elsősorban a szülők által kezelhető beállítások gondoskodnak. Előre beállítható, hogy mikor használhatja a tabletet a gyerek, a beállí­tott időszak végén a Kids lezárja magát, és jelszót kér, amit persze jó esetben csak a szülők ismernek. Természetesen a Kids egyéb felületei is gyerekbarátok, a korosztálynak megfelelő alkalmazá­sok­kal. A nagy ikonokkal játékosan és könnyen elérhető widge­tek­kel felszerelt Android 4.1-es tableten oktató appokat, játékokat, valamint e-könyveket is elhelyeztek.•


 
Archívum
 2011  2012  2013  2014  2015  2016  2017  2018  2019  2020  2021  2022  2023  2024
Címkék

Innotéka