2012. április 5.

Szerző:
B. Szabó Edina

Tavaszi verseny mobilfejlesztőknek

Miskolc, 2012. április 20–22. Másodszor rendezik meg a Mobil Weekendet, amelynek tavaszi versenyével a vidéki egyetemistákat és fejlesztőket célozzák meg. Az április 20. és 22. között Miskolcon megrendezésre kerülő versenyt az Észak-magyarországi Informatikai Klaszter és a Miskolci Egyetem támogatja.


A mobilfejlesztőknek szervezett hétvégén a résztvevők – a fejlesztői verseny mellett – workshopokon is gazdagíthatják tudásukat. A győztesek ismét pénzdíjat és komoly ajándékokat vihetnek haza, emellett találkozhatnak a legjobb fejlesztőkkel, és nem utolsósorban tanulhatnak egymástól. Az ismét egymillió forint összdíjazású versenyre és a rendezvényre egyaránt ingyenesen lehet jelentkezni.

A verseny alapvető üzenete nem változott az első, 2011 novemberében lezajlott Mobil Weekend óta: a szervezők továbbra is a magyar alkalmazások számát szeretnék növelni igényes és kreatív ötletekből kiinduló fejlesztésekkel. A regisztráltak közül a közösségi szavazás és a szakmai zsűri által kiválasztott legjobb ötletek jutnak el a versenyre, ahol aztán grafikusok, programozók és marketingesek együttes munkával teszik azokat értékesíthető mobilalkalmazásokká. A szervezők mindhárom hazai fejlesztői közösséget aktivizálni szeretnék, szívesen látják az iOS, az Android és a Mango fejlesztőket egyaránt.

Az Észak-magyarországi Informa­tikai Klaszter – a régió legjelentősebb informatikai klasztere – mellett a Miskolci Egyetem is kiemelkedő részt vállalt a verseny szervezéséből, a Mobil Weekend szervezői pedig az őszi rendezvényen szerzett tapasztalataikat, ismert előadókat és korábbi partnereiket hívják a rendezvényre.
A rendezvény honlapja: mobilweekend.hu


 
Archívum
 2011  2012  2013  2014  2015  2016  2017  2018  2019  2020  2021  2022
Címkék

Innotéka