2017. november 3.

Szerző:
Soltész Tamás és Soltész György ügyvezető igazgatók

Szerelvények és tömítések szakértői

Az 1991-ben magyar családi vállalkozásként megalakult Soltész + Soltész Képviseleti és Kereskedelmi Kft. a Klinger GmbH szerelvények, majd később tömítések magyarországi képviselete.


Cégünk az elmúlt 26 évben 25-30 nagy múltú, zömmel nyugat-európai szerelvény- és tömítésgyártó cég hazai képviseletévé nőtte ki magát, és mára már 30 fős munkavállalói létszáma mellett a 2016-os évben 2,3 milliárd forint árbevételt ért el, továbbá 900 millió forintos raktárkészlettel rendelkezik, az ipari felhasználók felé teljes lefedettséggel, illetve ismertséggel.

Cégünk filozófiája az ipari felhasználók üzemeltetési szemléletű szerelvény- és tömítésigényeinek minél magasabb szintű kiszolgálása és képviselete a gyártói, szállítói vonal felé. A hangsúly az üzemeltetési szemléleten – ami az ár-érték arány helyén való kezelését jelenti –, illetve a képviseleten van.

Képviseleti filozófiánk lényege, hogy nem pusz­tán kereskedelmi-beszerzési lehetőséget kínálunk ve­vőink számára, hanem – a cég magas szintű humán állományának köszönhetően – gyors és hatékony magyar nyelvű ügyintézést és dokumentációkészítést, teljes gyártói-szállítói transzparencia mellett.

Egyebek között a fenti filozófiának és működésnek tudható be, hogy a for­galmunk folyamatosan nő, illetve nincs szükség új szállítói megkere­sésre, mivel elégedett szállítóink véleménye alapján évente egy-két új gyártó keresi meg a Soltész + Soltész Kft.-t képviseleti együttműködés szándékával.

Szűrőautomata

Az elkötelezett képviseleti szemléletnek köszönhetjük az elmúlt évek során a nukleáris területen a Paksi Atomerőmű Zrt.-ben elért sikereinket. Ez a gyakorlatban azt jelenti, hogy több auditált gyártó szerelvényét és tömítését építették be az atomerőmű négy blokkjába mind primer, mind szekunder körbe.

A hatékony távhőszolgáltatás érdekében

Cégünk számos terméket szállít a távhőszolgáltatók számára. Legfőbb termékünk a Klinger Ballostar gömbcsap.
A bécsi távhőrendszerbe 1976 óta több mint 40 ezer darab Klinger Ballostar gömbcsapot építettek be DN300 és DN800 közötti méretekben.

Klinger Ballostar gömbcsap

Magyarországon az 1980-as évek óta használnak DN600 méretezésig gömbcsapokat a távhő-rendszerekben, amelyek a mai napig működnek. Az elmúlt években DN500 és DN700 közötti méretűeket is szereltek be a Főtáv Zrt. rendszereibe.

Főtáv Zrt. Budapest, Csángó utca, DN500
Főtáv Zrt. Budapest, HUHA vezeték, DN500

A Klinger cég a gömbcsapjait az elvárásoknak és a legújabb szabványoknak megfelelően folyamatosan minősíti. Az EN 488 szabvány meghatározza azokat a követelményeket, amelyeknek meg kell felelnie egy távhővezetékben használt szerelvénynek. A szabvány folyamatosan változik és bővül, melyet a Klinger cég a saját berendezésén minden egyes darabon alkalmaz, és az új előírások szerint tesztel. Ez azt jelenti, hogy a cég az utolsó verzió – a 2016-ban kiadott EN 488:2015 előírások – szerint is teszteli a gömbcsapjait, illetve ennek megfelelően fejleszti és szállítja termékeit.
Ezzel garantáljuk a több évtizedes hibamentes működést.

A csővezetéki zárószerelvények (szelepek, tolózárak) mellett számos egyéb termékünkkel is partnerek vagyunk, mint a csővezetéki kompenzátorok, az egyedi tömítések és a hő­szigetelő anyagok.

Mágneses szintjelző

A Soltész + Soltész Képviseleti és Kereskedelmi Kft. az ISO 9001 tanúsítvány szerint működve, minősített szállítóként, a jövőben mind a Paksi Atomerőmű Zrt.-ben felmerült igények kapcsán, mind a távhő területén arra törekszik, hogy az igényeket minél magasabb szinten szolgálja ki, és ezzel hozzájáruljon a hazai energiatermelés biztonságos és kiszámítható hátteréhez.
Ahogy Orbán Tibor, a Főtáv Zrt. műszaki vezérigazgató-helyettesének mottója is szól: „Szeressük az energetikát! Szeressük a távfűtést!"


 
Archívum
 2011  2012  2013  2014  2015  2016  2017  2018  2019  2020  2021  2022  2023  2024
Címkék

Innotéka