Felületvédelem Pakson

A festékipari szakértők feladata a minőségi felületvédelem biztosítása. A festési, felületvédelmi munkák hatékonyságának, minőségének feltétele a helyi igényeknek leginkább megfelelő technológia kidolgozása, a festékbevonat helyes megválasztása és a kivitelezés ellenőrzése.


A Festékipari Kutató Kft. szakemberei 1997 óta folyamatosan részt vesznek a Paksi Atomerőműben folyó felületvédelmi feladatok tervezésében és a kivitelezés ellenőrzésében. A technológiák kiterjednek mind a primer, mind a szekunder körben a szénacél és betonfelületekre felhasznált bevonóanyagok alkalmazási előírásaira.
A cég munkatársai végezték 1998-ban a Kiégett Kazetták Átmeneti Tárolója építésekor az acélberendezéseken kialakított bevonatrendszerek ellenőrző vizsgálatait, majd a földrengésvédelmi megerősítés során a festési munkálatok helyszíni műszaki ellen­őrzését.

Kültéri acélszerkezetek felületvédelmi munkálatainak helyszíni ellenőrzése

Az atomerőmű területén található bevonatrendszereket folyamatosan karban kell tartani. A szigorodó környezet-, tűz- és munkavédelmi előírások betartása érdekében új, korszerűbb bevonatrendszereket – magasabb szilárdanyag- és kisebb VOC (azaz illékony szerves vegyület) tartalmú, lehetőleg vízzel hígítható bevonóanyagokat – kell alkalmazni.
A kiválasztott új festékek laboratóriumi tesztelését követően kerül sor a megfelelő felhordási technológia kidolgozására, to­váb­bá valamennyi kísérő dokumentáció összeállítására. A Festékipari Kutató Kft. több évtizedes szakmai múltja, mérnökeinek sikeres működése alapozta meg a festékipari vizsgálatokkal, felület­védelmi szakértéssel, kutatás-fejlesztéssel és festékgyártással foglalkozó önálló vállalkozás széles körű elismertségét.•


 
Archívum
 2011  2012  2013  2014  2015  2016  2017  2018  2019  2020  2021  2022  2023  2024
Címkék

Innotéka