2021. augusztus 2.

Szerző:
Selmeczi Imre tulajdonos, ügyvezető igazgató

Komplex szolgáltatás, folya­matos szakmai fejlődés

Az Öntőgépszerviz Kft. 2001-ben alakult az akkor már több mint tíz éve az öntödeiparban dolgozó szakemberek egy cégbe szervezésével, azzal a céllal, hogy az ügyfelek minél komplexebb szolgáltatást kaphassanak egy kézből.


Az Öntőgépszerviz Kft. az elmúlt húsz évben folyamatos fejlődéssel elérte, hogy az európai piacon méltó versenytársa lett bármely európai, öntőgépekkel foglalkozó szakcégnek. Ez alatt a húsz esztendő alatt több mint 70 öntőgépet teljesen, és nagyságrendileg 150 öntőgépet részlegesen felújítottunk. Európa valamennyi országában jelen vagyunk az öntödeiparban.

A folyamatos fejlődésnek köszönhetően jelenleg több mint 7500 négyzetméter alapterületű daruzott csarnokkal rendelkezünk. Büszkék vagyunk arra, hogy a létszámunk évek óta 60 fő felett van, míg éves árbevételünk meghaladja az ötmillió eurót.

Az Öntőgépszerviz Kft. mindig törekedett a komplex szolgáltatásra, valamint a folyamatos szakmai fejlődésre.

A fő tevékenységünk a nyomásos öntőgépek és egyéb öntödei berendezések felújítása, szervizelése, karbantartása és értékesítése a magyar és külföldi piacon. A felújítási programunk során az öntőgépek főbb vezérlőelemeit, blokkjait, továbbá a vezérlőszekrényt cseréljük a jelenleg legmodernebb elemekre annak érdekében, hogy kiemelkedő színvonalat tudjunk biztosítani ügyfeleink számára. A felújítási programunk közel azonos, vagy megegyezik a gyártói színvonallal.

Több kutatás-fejlesztési projektben is részt veszünk, aminek köszönhetően konzorciumi tagként kifejlesztettünk az elektromos autóipar számára csúcsminőségű rotorok öntésére alkalmas öntőgépet, valamint egy másik kutatás-fejlesztési projekt keretében az Ipar 4.0 öntőgépekre is fejlesztést végzünk.

Az Öntőgépszerviz Kft. több neves öntödei berendezést gyártó céget képvisel: Idra Srl az öntőgépgyártó, Krown Srl olvasztó és adagolós kemencegyártó, Tecnopres Srl stancoló présgyártó, Enercon Srl elszívó-szűrő berendezéseket gyártó, IECI szerszám-temperálógépgyártó.

Forgácsolóüzemünk egyrészt a szerviz alkatrészigényét elégíti ki, másrészt egyéb cégeknek végez forgácsolási, gyártási munkákat. A nagy méretű alkatrészek gyártása mellett mára már öntő- és présszerszámok gyártását is végezzük több öntöde részére.

Szaküzletünk évek óta önálló terület, kiemelkedő adottságokkal. Kiemelném a hidraulikaelemek széles választékát; a neves hidraulikaelem-gyártók termékei mellett nagy készletünk van hónolt csövekből és krómozott rudakból.

Raktárkészletünk értéke meghaladja az egymillió eurót.

Érdemes megemlíteni géptelepítés, gépmozgatás, szemcseszórás szolgáltatásainkat. Továbbá a régóta méltán keresett mobilmaró berendezésünket, amelyet két éve mobil hegesztőgéppel is kiegészítettünk a helyszíni gépasztalok felhegesztésére és visszaforgácsolására.

Köszönöm minden jelenlegi és volt vevőnknek és beszállítónknak, valamint jelenlegi és volt munkatársainknak az együttműködést, aminek köszönhetően az Öntőgépszerviz Kft. jelentős szerepet tölthet be az európai öntödeiparban.


 
Archívum
 2011  2012  2013  2014  2015  2016  2017  2018  2019  2020  2021  2022  2023  2024
Címkék

Innotéka