2013. október 2.

Szerző:
B. Szabó Edina

IBM NeXtScale

Az IBM bemutatta új, rugalmas számítástechnikai platformját, a NeXtScale System rendszert, amely háromszor annyi magot tartalmaz, mint a jelenlegi, 1U magas, rackszekrénybe szerelhető kiszolgálók. A technológia ideális megoldást jelenthet a leggyorsabban növekvő munkaterhelések kiszolgálására.


Ezzel nagy számítási teljesítmény és fejlett technológia kapcsolható akár szuperszámítógép-alkalmazásokhoz, felhő alapú rendszerekhez és elemzési feladatokhoz, műszaki számításokhoz vagy akár a közösségi médiához.

A munkaterhelések növekedése és az új szolgáltatási modellek terjedése egyre nagyobb terhet ró az adatközpontokra. A vállalatok olyan technológiákat keresnek, amelyek nemcsak megfelelnek ezeknek az elvárásoknak, de nagy teljesítményt és alacsony energiafogyasztást is biztosítanak a hatékonyság fokozása és a költségek leszorítása érdekében.
A NeXtScale az egyetlen, nyílt szabványokra épülő architektúra, amely könnyedén integrálható a cégek meglévő adatközpontjaiba, illeszkedve annak az adott x86-os eszközeihez és gyakorlatához. A rendszer hely­igénye minimális, ugyanakkor maximális számítási teljesítményt nyújt.

A NeXtScale a következő rendszerek fejlesztésénél jelenthet ideális megoldást:

  • hatékonyságot, sűrűséget, nagyfokú méretezhetőséget igénylő nagy adatközpontok;
  • nyilvános, magán és hibrid, felhő alapú infrastruktúrák;
  • adatelemzési alkalmazások: például ügyfélkapcsolat-kezelés, üzemeltetésoptimalizálás, kockázatkezelés, pénzügyi irányítás vagy új üzleti modellek bevezetése;
  • internetes alkalmazások: például online játékok vagy videó streaming;
  • nagy felbontású képalkotás az egészségügyi alkalmazásoktól a kőolaj- és földgázfeltárási műveletekig;
  • részlegszintű felhasználás, ahol egy kisméretű megoldás is növelheti az előrejelzések, a mérnöki elemzések, a tervezés és a modellezés sebességét.

A gyártó komoly szoftverportfólióval támogatja a NeXtScale-t, a rendszeren nagy teljesítményű ütemezési, felügyeleti és optimalizálási eszközök futnak.•


 
Archívum
 2011  2012  2013  2014  2015  2016  2017  2018  2019  2020  2021  2022  2023  2024
Címkék

Innotéka