2013. október 2.

Szerző:
B. Szabó Edina

Az Év Honlapja

A 2012-es érdeklődést követően a Budapest Bank idén is meghirdette pályázatát, amelynek célja nem csupán az, hogy elismerje a legjobb weboldalakat, hanem hogy azok megosztásával hozzá­járuljon más cégek fejlesztéséhez, üzletélénkítéséhez is.


A hazai kisvállalkozások közel felének még mindig nincs saját honlapja, pedig az internethasználók nagy többsége a neten keres elsőként terméket, szolgáltatást. És mivel a megjelenés önmagában kevés, a felépítéssel, tartalommal, eszközökkel is kiemelten kell foglalkozni azért, hogy a potenciális vevők számára vonzóvá tegyék a céget és hatékonyan támogassák az értékesítést.

Nagyobb üzleti forgalmat generál például, ha interneten keresztül is megrendelhető a termék, ez jelenleg a honlappal rendelkező kisvállalkozások 32 százalékát jellemzi. Igény pedig van, hiszen az internetezők 90 százaléka rendelt már terméket interneten. A vásárlást kényelmessé tevő online fizetést kevesen biztosítják ügyfeleiknek, a webáruházzal rendelkező kis cégek csupán egyötödénél érhető el az online bankkártyás fizetési mód.

Az Üzleti siker honlappal díjra a bank két nyertest hirdet. Az egyik fődíjat a Budapest Bank vezetőiből és független szakértőkből álló zsűri választja ki. Emellett a szakmai zsűri további tíz jelöltet választ, közülük kerül ki majd a közönségdíj nyertese. E vállalkozások honlapjára a Budapest Bank oldalán (www.budapestbank.hu) októberben két héten át lehet szavazni. A nyeremény egy-egy Samsung ATIV TAB7 (táblagép és notebook egyben), emellett százezer forint értékű honlapelemzés a Honlap.hu-tól az általa kiválasztott cégnek. Az eredményhirdetésre novemberben kerül sor.
„Első pillantásra már szimpatikus, tudja mit akar, könnyű eligazodni rajta és kapcsolatot teremteni vele.” A szakmai zsűri, a tavalyihoz hasonlóan, 2013-ban sem vár el többet a jelentkezőktől.•


 
Archívum
 2011  2012  2013  2014  2015  2016  2017  2018  2019  2020  2021  2022  2023  2024
Címkék

Innotéka