Az ipari csőszerelvények specialistája

A Stivas Industrial Kft. egyedi termékek gyártására, csövek, csőidomok és egyéb acélidomok hajlítására szakosodott, elsősorban az olaj- és gázipar számára. A termékeik minősítéséhez tartozó elengedhetetlen mechanikai és vegyelemzési vizsgálatok saját vagy független, akkreditált laborokban történnek.


Az ózdi ipari parkban található cég műszaki és technológiai felkészültségének köszönhetően olyan egyedi termékek gyártására is képes, amelyeket még a fémmegmunkálásban, hajlításokban jártas szakemberek sem vállalnak. A cég mottója is ezt erősíti: „Mindent meghajlítunk – ami vas, nem maradhat egyenesen –, mert nem ismerünk lehetetlent.” A Stivas ennek megfelelően hideg és meleg technológiával, rendkívül széles mérettartományban gyárt acél és saválló anyagminőségben csőíveket, T idomokat, szűkítőket és egyéb speciális termékeket, akár Y idomokat is.

Olimpiai ötkarika Budapesten, az Olimpia parkban

Az acélipar számára pedig az úgynevezett fordítóidomok előállításában számít megbízható partnernek, emellett az acélműveknek gyártanak vízhűtéses, nyomástartó berendezésekhez csőíveket, sőt az ezekhez tartozó teljes rendszerek (vízhűtéses füstgázelvezető könyökök, panelek stb.) összeállítását is elvégzik. A cég gyártói tevékenységének jelentős része az olaj- és gázipar területén valósul meg. Szénacél, rozsdamentes és speciális ausztenites anyagokból nyomástartó berendezésekhez készítenek T idomokat, szűkítőket szabványos, 21,3–508 milliméter mérettartományig DIN 2616, ANSI B 16.9, ANSI B 16.11 szabvány szerint és íveket ¾–28 col átmérőig, 1 D–10 D sugártartományban.

Normalizálás

Ugyancsak komoly partnereik vannak a vegyipar szereplői között: innovatív hajlítási technológiájuk révén ugyanis gépészeti csőívek, hajtűcsövek hajlítása és a hőcserélők gyártása speciális anyagminőségekben is megvalósítható. Ráadásul magas üzemi hőmérsékleten (400 °C), szélsőséges időjárási viszonyok között (–40 és 50 °C között) fokozottan nyomásterhelt, hajlított csővezetékek elkészítését is vállalják, és igény szerint az ügyfelek egyedi tervezéssel és a legoptimálisabb hajlítási megoldásokhoz szükséges szaktanácsadással is fordulhatnak a cég szakembereihez, akik a hideg hajlítási technológia területén sem ismernek lehetetlent. Hidegen hajlított csőívek 2 D–10 D-ig, ½–20 col átmérőjű csövek hajlítását és térbeli 3D-s hajlítást egyaránt elvállalják.

Vízhűtéses füstgázelvezető könyök (Acélmű)

A társaság különleges építészeti megoldásokban is jártas, elsősorban hídelemek ívelésében, ipari létesítmények szerkezeti elemeinek hajlításában, stadionok csőívelt vázszerkezeteinek gyártásában, egyéb acélidomok, sínek hajlításában, lemezek hengerítésében mozog otthonosan. De igény szerint prototípusok, egyedi tervezésű csővázas szerkezetek megalkotásában is részt vesznek. Termelésük a Lloyd’s Register Quality Assurance által minősített ISO-9001:2008 szabványnak megfelelő minőségirányítási rendszer szerint működik. A nyomástartó berendezésekre vonatkozó AD2000 Merkblatt W0, PED 97/23/EC rende­let szerinti gyártási jogosultságukat pedig az LRQA Hamburg, No.0525 (LRQA Hamburg, Notified Body No.0525) számon tanúsítja.

Az elmúlt években számos beruházásban vettek részt a Stivas szakemberei. A társaság végezte például az Audi gyár teljes fűtésrendszere csöveinek hajlítását, a Mátrai Erőmű zagyvezeték csőrendszerének ívelését, csőíveinek gyártását, a Debreceni Nagyerdei Stadion rácsos tetőszerkezetének és oldalfal csöveinek ívelését, a cívisváros jégcsarnokának tetőszerkezeti csöveinek ívelését, továbbá a Liszt Ferenc repülőtéren található Costa Coffee tetőszerkezetének gyártását. Szintén a cég nevéhez fűződik a Mol R2201 számú reaktora elliptikus hűtőspiráljának, illetve a Formula Racing versenyautó vázszerkezetének elkészítése is.
A Stivas Industrial Kft. valóban speciális társ a speciális igényű ipari csőszerelvények gyártásában.•


 
Archívum
 2011  2012  2013  2014  2015  2016  2017  2018  2019  2020  2021  2022  2023  2024
Címkék

Innotéka