Inno-tér
2021. május 28.

UV-fénnyel fertőtlenítő klíma lakásba

Időnk legnagyobb részét beltérben töltjük, ez az arány ráadásul a pandémia miatt lényegesen megnőtt. Ezért is ér­de­mes fokozott figyelmet fordítanunk a megfe­lelő beltéri levegőminőségre. Ebben se­­gít­hetnek az LG legújabb, komplex szűrő­rend­szerrel ellátott, a levegő fertőtlení­tésére is képes légkondicionálói.


A cég legújabb, Artcool és Deluxe otthoni légkondicionálóiban a kombi­nált szűrőrendszer öt lépésből álló lég­tisztítási folyamatát UVnanoTM technológiával egé­szítették ki.

Ennek lényege, hogy a beren­dezések ventilátora mögé UV LED-fény­források kerültek, amelyek UV-sugarak ki­bo­csá­tá­sával fertőtlenítik a beáramló leve­gőt, és elpusztítják a készülék belsejébe jutó egyes kórokozókat. A TÜV Rheinland igazolása szerint az UV LED-fényforrásnak négy órán keresztül való kitettség a Sta­phy­lo­coccus aureus, Staphylococcus epi­der­mi­dis és Klebsiella pneumoniae baktériu­mok 99,99 százalékát eltávolította a lég­kon­dicio­náló ventilátoráról.

A légkondicionálók 360 fokos szűrőrendszerébe épített filter kiszűri a nagyobb porszemeket a beáramló levegőből, az Auto-cleaning funkció pedig felszárítja a készülék belsejében esetle­ge­sen felgyűlő ned­vességet, ezzel megakadályozva a kórokozók számára kedvező környezet és a penész kialakulását. A rendszer PlasmasterTM Ionizer+ funkciója a beáramló levegőt szag­tala­nítja, továbbá megakadályozza a baktériumok megtapadását.•

 
Inno-tér
Archívum
 2011  2012  2013  2014  2015  2016  2017  2018  2019  2020  2021
Címkék

Innotéka