Inno-tér
2023. december 14.

Lezárult a Design Terminal új Mentorprogramja

Mászórobotot fejlesztő cég nyerte a Design Terminal megújult Mentorprogramjának pitch versenyét.


A korábbiakhoz képest megújult formában zajlott idén a régió egyik legrégebbi startup programja. Két szemeszter helyett egy hosszabb akceleráció keretében zajlott a képzés, amely a június végi nyári tábortól egészen decemberig tartott.
A résztvevők elismert nemzetközi mentoroktól tanulhattak és a képzés egyedülálló módon – ahogyan eddig is – ingyenes volt.

A program a világ minden pontjáról vonzza a tehetségeket

Idén 4 kontinensről és 12 különböző országból jelentkeztek startupok. Többek között Magyarországról, Lengyelországból, Spanyolországból, Ausztriából és Nigériából.

„Azzal a céllal csatlakoztam a Mentorprogramhoz, hogy szélesítsem a vállalkozói tudásomat. Értékes betekintést nyújtott a különböző iparágakból érkező mentorok és a résztvevő társak tapasztalataiba. Ez az új élmény segített abban, hogy megerősítsem a startupom alapjait és fejlesszem saját szakmai tudásomat.” – mondta Vera Grablechner a myCulture ügyvezetője a Mentorprogramról.

A program új formáját úgy alakította ki az innovációs ügynökség, hogy a beválogatott, különböző fejlettségű startupok igényeihez a lehető legjobban illeszkedjen. A szemeszter során kiemelt fókuszt kapott az üzleti terv fejlesztése. A szakmai programok, és a csapatokat végig támogató ún. kulcsmentorok munkája is ezt segítette.

A félév kétnapos programmal zárult Budapesten

A csapatok zárásként egy utolsó kihívás elé néztek, színpadon kellett bizonyítaniuk rátermettségüket. A 15 résztvevőből 7-en állhattak száz fős közönség elé bemutatkozni. Az ezt megelőző másfél napban a fókusz a prezentációk gyakorlására helyeződött, ebben is nemzetközileg elismert szakemberek segítették a csapatokat.

A záróesemény pitch versenyét a spanyol Maedcore csapat nyerte meg, akik IoT és robotikus megoldásokon dolgoznak. A startup többek között ipari eszközök ellenőrzésére és karbantartására alkalmas adatvizualizációs szoftvert és robotokat is fejleszt.

A szemeszterben elért munkájukért három csapat kapott ösztöndíjat. A magyar Beeco saját fejlesztésű ökoasszisztens segítségével épít közösséget olyan emberekből, akik számára fontosak a fenntarthatósági törekvések. Az ausztriai myCulture csapata megkönnyíti a művészetkedvelők számára a kiállítások megtalálását és a jegyfoglalást. A harmadik ösztöndíjat a fentebb említett Maedcore csapata hozta el.

„Az idei szemeszter több szempontból is különleges volt. Azzal, hogy a munkát az üzleti terv fejlesztésére fókuszáltuk, nem csak a képzésnek adtunk keretet, hanem a csapatok és a kulcsmentorok közös munkájának is, ezzel mérhetővé téve a fejlődésüket. Ez egy olyan rendszer, amit a jövőben is megtartunk, fejlesztünk. " – mesélte a Design Terminal Ügyfélkapcsolati vezetője, Miklós Sári.

Forrás: Design Terminal

 
Inno-tér
Archívum
 2011  2012  2013  2014  2015  2016  2017  2018  2019  2020  2021  2022  2023  2024
Címkék

Innotéka