Inno-tér
2024. január 24.

Közeleg a Magyar Innovációs Nagydíj pályázat beadási határideje

Február 5-én éjfélig lehet nevezni a Magyar Innovációs Nagydíj Pályázatra, amelynek keretében idén már összesen kilenc innovációs díj kerül átadásra különböző kategóriákban.


Csák János miniszter fővédnöksége mellett a Magyar Innovációs Szövetség és a Magyar Innovációs Alapítvány által kiírt Magyar Innovációs Nagydíj Pályázat beadási határideje 2024. február 5-én, éjfélkor lejár. A pályázaton azok a Magyarországon bejegyzett vállalkozások vehetnek részt, amelyek a 2023. évben kiemelkedő műszaki, technológiai, gazdasági innovációs teljesítménnyel jelentős üzleti hasznot értek el.

A nemrégiben megújított megállapodásban az innovációs díjakat felajánló négy minisztérium, valamint a további támogató intézmények vezetői kijelentik, hogy egyetértenek a „Magyar Innovációs Nagydíj pályázati rendszer” fenntartásával és megerősítésével. Erkölcsileg, szakmailag és anyagilag is támogatják a pályázati rendszert és kinyilvánítják, hogy az egyes intézményeik által adományozott innovációs díjakat elnyert vállalkozásokat előnyben részesítik a különböző egyéb pályázataikon.

Az év legjelentősebb innovációs teljesítményét elismerő Magyar Innovációs Nagydíj mellett a kiemelkedő innovációs teljesítményeket további, összesen nyolc kategóriában is díjazzák:

  • a Gazdaságfejlesztési Minisztérium Ipari Innovációs, valamint Informatikai Innovációs Díjai,
  • az NKFIH „Alapkutatástól a piacig˝ Innovációs Díja,
  • az Agrárminisztérium Agrár Innovációs Díja,
  • az Energiaügyi Minisztérium Környezetvédelmi és Energiaügyi Innovációs Díjai, valamint
  • a Szellemi Tulajdon Nemzeti Hivatala Innovációs Díja, illetve
  • a MISZ Startup Innovációs Díja is.


A díjak ünnepélyes átadására, a hagyományoknak megfelelően az Országház Felsőházi Termében kerül sor 2024. március végén egy sajtónyilvános rendezvény keretében.

A 2023. évi kiírás részletei megtalálhatók a Magyar Innovációs Szövetség honlapján.

Forrás: MISZ

 
Inno-tér
Archívum
 2011  2012  2013  2014  2015  2016  2017  2018  2019  2020  2021  2022  2023  2024
Címkék

Innotéka