Inno-tér
2022. március 7.

Titkosított beszélgetések

Új funkcióval bővítette szolgáltatását a Meta nevet fel­vevő Facebook a Messengerben: a minden felhasználó számára elérhető végpontok közti titkosítás a korábbinál nagyobb fokú adatvédelmet eredményez. Mindez a gyakorlatban azt jelenti, hogy a Messengeren belüli üzeneteket kizárólag a küldő és a címzett láthatja.


Több alternatívát is kínálnak a fejlesztők a titkosítás bekapcsolására. Az egyszerűbb verzió szerint a megnyitott csevegésben az ujjunkkal hosszan felfelé húzzuk a beszélgetést. Az alkalmazás bezárása után az új verzióban az írott üzenetek eltűnnek, ráadásul abban az esetben, ha az egyik felhasználó valamilyen okból képernyőképet készítene az üzenet­váltásról, akkor a Messenger a másik felet értesíti erről. A frissítés egyetlen gyenge pontja, hogy azok, akik a böngészőből használják a Messengert, nem fogják látni a titkosított chatbeszélgetést.

A titkosított beszélgetés indításának másik alternatívája, ha a mobilon indított Messenger-alkalmazás jobb felső sarkában a tollal jelzett üzenetírás ikonra kattintunk, majd a felugró menüben szintén a jobb felső sarokban bekapcsoljuk a kis lakat ikont. Ezt követően azt is meg tudjuk határozni, hogy kinek szeretnénk titkosított üzeneteket küldeni, és arra is van mód, hogy eldöntsük, mennyi idő után tűnjenek el az elküldött üzenetek.•

 
Inno-tér
Archívum
 2011  2012  2013  2014  2015  2016  2017  2018  2019  2020  2021  2022
Címkék

Innotéka