Roncsolásmentes anyagvizsgálati bemutató

A digitális radiográfiában élenjáró izraeli NOVO DR a RIEL Elektronikai Kft. budapesti központjában egy háromnapos workshop keretében mutatta be legújabb hordozható röntgencsaládját. A folyamatos fejlesztéseknek köszönhetően a high-tech készülékcsalád ismét bizonyította, miért is világelső a NOVO a roncsolásmentes anyagvizsgálat terén.


NOVO röntgenszettNOVO röntgenszett

A gyártó 2014 óta foglalkozik nagy felbontású hordoz­ható digitális radiográfiai termékek fejlesztésével és gyártásával. Komplett szettjeit – röntgengenerátor vagy robotikus izotópkamra, de­tektorpanel és végül egy tablet a rajta futó sokoldalú szoftverrel – azoknak ajánlja, akiknek az azonnali és megbízható, nagy felbontású digitális röntgenképek segítségével az anyag belső szerkezetének legrejtetteb zugairól is pontos információkra van szükségük a részletes és megalapozott szakvéleményük kialakításához. Tökéletes választás ez a termékcsalád azok számára, akik magas minőségű, széles felhasználási területű, költséghatékony, azonnali eredményt adó, és nem helyhez kötött, de laboratóriumi körülmények között is kimagasló eredményeket produkáló szakértői eszközt keresnek munkájukhoz.

Tűzoltó palack röntgenvizsgálataTűzoltó palack röntgenvizsgálata

A képek részletgazdagsága magáért beszél: 75 mikronos maximális felbontás, valamint az 55 milliméteres acéláthatolás (röntgengenerátor használata mellett) mindent megmutat, még a legrejtettebb hibákat is! Izotóp használata esetén pedig eddig sosem látott penetrációt lehet elérni, hiszen a detektorpanel jóval érzékenyebb a hagyományos filmes képalkotásnál.

Tűzoltó palack röntgenképeTűzoltó palack röntgenképe

A NOVO szakmai napok résztvevőit leginkább a digitális radiográfia egyszerűsége és gyorsasága nyűgözte le. A vizsgálat végén egy kitűnő minőségű röntgenkép jelenik meg a monitoron. Az eljárás egyszerű: a vizsgálni kívánt tárgy kihelyezését követően a sugárzási paraméterek beállítása következik: impulzusüzemű generátor esetén az expozíciós idő és beütésszám, konstans potenciálú generátor esetében pedig az expozíciós idő, a feszültség és áramerősség. Ezután – az expozíciós időtől függően – 1–90 másodperc múlva egy azonnal értelmezhető és további elemzésnek alávet­hető képet kapunk. A további értelmezés jelentheti a kontrasztkiemelést, az elsimítást, az inverz képváltást, a pontos távolság- vagy térfogatmérést, valamint még sok más hasznos képjavító és elemző funkció használatát.

Női akt festmény vizsgálataNői akt festmény vizsgálata
Női akt röntgenképeNői akt röntgenképe

Abban minden jelenlévő egyetértett, hogy a NOVO legújabb fejlesztésű röntgene és szoftvere eddig nem tapasztalt részletességgel képes feltárni az anyagok belső szerkezetét, rétegeit. Napjainkban ennek a készüléknek a felbontása minden előzetes várakozást felülmúl. A szakemberek megbizonyosodhattak arról, hogy ezzel a páratlan képminőséggel olyan információkhoz jutnak, melyek segítsé­gével jól alátámasztott szakvéleményt tudnak készíteni az adott szerkezeti elemről, annak állapotáról.•


 
Archívum
 2011  2012  2013  2014  2015  2016  2017  2018  2019  2020  2021  2022  2023  2024
Címkék

Innotéka