Ötletből érték – IP Iránytű KKV-knak

A magyarországi kis- és középvállalkozások (kkv-k) csupán három százaléka rendelkezik bármilyen oltalommal, ennek előremozdítá­­sát célozza a Szellemi Tulajdon Nemzeti Hiva­talá­nak (SZTNH) Ötletből érték – IP Iránytű KKV-knak című új kiadványa.


Az Európai Unió Szellemi Tulajdoni Hivatalának (EUIPO) tanul­má­nya szerint a szellemi tulajdonnal tudatosan foglalkozó kkv-k akár 20 százalékkal nagyobb bevételt érhetnek el, mint azok, ame­lyek nem rendelkeznek oltalmakkal. A szellemi jogokkal biztosítható egyediség, a megkülönböztethetőség, a minőségi garancia a vállalkozást és a vásárlót egyaránt védi. A 21. század fogyasztói egyre képzettebbek, a szellemi tulajdon bizalmat épít a vásárló felé, egyfajta jelzés arra, hogy az adott termék biztonságos választás.

Ötletből érték – IP Iránytű KKV-knak

Az SZTNH olyan útmutatót készített, amely segíti a kis- és középvállalkozásokat abban, hogy átfogó képet kapjanak az oltalomszerzés folyamatáról és előnyeiről. Az IP (Intellectual Property, azaz szellemi tulajdon) szerepe egyáltalán nem elhanyagolható egy vállalkozás életében. Az IP-stratégia és a tudatos oltalmi portfólió hatalmas előnyt jelent a konkurens vállalkozásokkal szemben. A kiadványban gyakorlati példákon keresztül mutatják be, milyen hasznot jelent egy cégnek, ha gondol a szellemitulajdon-védelemre, és már sikeres magyar vállalkozások jó gyakorlatai is megismerhetők belőle, ezzel is ösztönözve a vállalkozásokat.

A kiadvány augusztus végén jelent meg.A kiadványt augusztus végén mutatta be Bódis László innovációért felelős helyettes államtitkár (j) és Farkas Szabolcs, az SZTNH elnöke.

A kiadvány segít eligazodni az oltalomszerzés kérdéseiben, és szemléletesen mutatja be a szellemitulajdon-védelem előnyeit és fontosságát három kiemelt terület – élelmiszeripar, építőipar és sport – sikeres hazai példáin keresztül.•


 
Archívum
 2011  2012  2013  2014  2015  2016  2017  2018  2019  2020  2021  2022  2023  2024
Címkék

Innotéka