2011. október 5.

Szerző:
Matusek János

Normálnyomtáv Kft.
normalnyomtav@vnet.hu
24/530-360

Különleges vasúti felépítmények a nagyvasúti és városi villamosvasúti területeken

Cégünket, a Normálnyomtáv Kft.-t 1991-ben alapítottuk. Ez idő alatt számos vasúti nagyberuházásban vettünk részt. Társaságunk profiljában a hagyományos vasúti felépítmények építése mellett megtalálhatóak a különleges vasúti felépítmények, például: Edilon, RAFS, CDM rendszerű vágányok építése; füves, paneles, szerelő­aknás vágányok, valamint darupályák építése, fenntartása.


Az eltelt húsz év során részt vettünk Budapesten a nagykörúti villamosvágányok felújításában, a Margit, a Petőfi, a Szabadság híd Edilon rendszerű vágányainak építésében. Részt vettünk a 2001-ben Debrecen villamosvágány-hálózatának felújításában, 2004 és 2007 között a kelet–nyugati metróvonal átépítésében. Társaságunk kivitelezésében épült át idén a szegedi 1-es és 4-es villamosvonal, valamint a Pulz utcai kocsiszín teljes vágányhálózata. Részt vettünk a miskolci villamosvonal átépítésében. A budapesti 4-es metróvonal Kelenföldi kocsiszín járműtelepi vágányhálózata és épületen belüli vágányai szintén cégünk kivitelezésében készültek el.

Edilon rendszerű felépítmény az Északi vasúti összekötő hídon

2008 őszén készítettük el a MÁV Északi vasúti összekötő híd Edilon rendszerű felépítményét. A Normálnyomtáv Kft. kivitelezésében épült át a Külső Bartók Béla úti villamosvágány-hálózat és a Kelenföldi kocsiszín. Speciális vágányépítési munkáink közül kiemelném az M0-s autóút déli szektorában épülő Nagy-Duna-híd mellett épített darupályát. Mindezek mellett számos vágányátépítési és pályafenntartási munkát végzünk a BKV Zrt. valamennyi vágányhálózatán.
Napjainkban előtérbe került a nagy forgalmat lebonyolító útátjárók megfelelő teherbírású és hosszú élettartamú kialakítása. Cégünk több nagy teherbírású útátjárót készített, például a fővárosban az 1-es villamos vonalán a Gyáli úti útátjáró, Nagykapornak vasúti útátjáró, Szegeden a 4-es villamos vonalán a Brüsszeli körút, valamint a Rózsa utca.

Társaságunk nyitott az új technológiák alkalmazására, munkáink során a megrendelők elégedettségének folyamatos fenntartására, növelésére, valamint hosszú távú vevői kapcsolatok kiépítésére törekedtünk. Megrendelőink igényeit korszerű technológiákkal, felkészült személyzettel, gyors és pontos munkavégzéssel igyekszünk kielégíteni.


 
Archívum
 2011  2012  2013  2014  2015  2016  2017  2018  2019  2020  2021  2022  2023  2024
Címkék

Innotéka