Inno-tér
2021. szeptember 23.

Ellenőrizd szívműködésed a Szív Világnapján!

Szeptember utolsó vasárnapja a Szív Világnapja. A Semmelweis Egyetem videóban hívja fel a figyelmet a szív- és érrendszeri megbetegedések, mint világvezető halálok, megelőzésének a fontosságára. Egyes szívproblémák, mint a pitvarfibrilláció, tünetmentes is lehet, így aki rendelkezik egy mobil EKG-vel, amivel rendszeresen szűri egészségét, nagy eséllyel meg tudja előzni a stroke-ot, vagy a szívproblémákat.


A Semmelweis Egyetem Városmajori Szív- és Érgyógyászati Klinikát a területükön csúcsintézményként tartják számon és nemzetközi szinten is elismerik. Az általuk készített videóból kiderül, hogyan alkalmazzák az orvosok a WIWE mobil EKG-t a klinikán és miért van jelentősége a rendszeres EKG szűrésnek minden család számára.


A Szív Világnapján ingyenes szűrővizsgálatokat vehetnek igénybe a Testnevelési Egyetemre látogatók. A WIWE mobil EKG is részt vesz a rendezvényen, ahol ingyenes EKG szűréssel várja a látogatókat, ráadásul egy WIWE EKG-t sorsolnak ki nyereményjáték keretében.

Akik pedig már rendelkeznek WIWE okoseszközzel, letölthetik az új applikációt, és kipróbálhatják az új funkciókat. Az új fejlesztéssel megtudható, vajon a szakirodalmi adatok alapján hová sorol be a WIWE algoritmusa: fiatalabbak, idősebbek vagyunk, vagy megfelelünk korcsoportunk jellemzőinek? Mennyi a stressz szintünk?


A WIWE további fejlesztésének célja az volt, hogy trendkövetési lehetőséget biztosítson a felhasználóknak, hiszen a HRV egy nagyon változékony egészségjellemző: a szellemi és fizikai leterheltségtől a pillanatnyi lelkiállapotig számos tényező befolyásolhatja. Az új funkció egyrészt segíthet bizonyos betegségek hatásainak nyomon követésében, másrészt motivációt adhat életmódváltáshoz, mely mind egészségtudatos fiatalok és mind idősebbek számára is javasolt. A tendenciák pedig grafikonon követhetőek.

Forrás: MyWiwe Diagnosztika

 
Inno-tér
Archívum
 2011  2012  2013  2014  2015  2016  2017  2018  2019  2020  2021  2022
Címkék

Innotéka