2014. január 9.

Szerző:
B. Szabó Edina

Samsung Galaxy Note 3

A Samsung okosmobil-tabletje bemutatkozása óta hallatlanul népszerű. Mitől olyan különleges ez a készülék, hogy borsosnak mondható ára ellenére is ily lelkesen vásárolják?


Bár a hírek szerint hamarosan piacra lép a sikeres phablet kistestvére, a Lite is, azért nézzük meg közelebbről a Note 3-at. A szakmai ítészek által átlagban ötcsillagos értékelése okot adhat némi túlfényezésre, de ahogy beássuk magunkat a specifikációba, hozzáadjuk a megjelenést és funk­cionalitást, máris a „nekem is kell” kategória új szereplőjéről beszélünk…

Külsőre a szokásosan letisztult, kerekített dizájnt kapta, a hátoldala puha bőrhatású műanyag borítású. Remélhetőleg könnyű tisztítani, az viszont biztos, hogy a karcolásoknak, töréseknek jobban ellenáll. A 151,2 × 79,2 × 8,3 milliméter, 168 gramm tömegű Note 3-hoz, a képernyő 5.7 colos Full HD-ban 1920 × 1080 pixel felbontást produkál. Teszi mindezt kényelmes használat mellett, hiszen a nagy képernyő két oldalára csoportosítható minden megjelenő tartalom. Nem csupán a választott gombok, hanem akár a tárcsázó is személyre szabható.

A Jelly Bean és a megszokott Samsung felhasználói felület itt is passzol, és nevéhez méltóan a Note 3-hoz tartozó S Pen (S toll) valóban támogatja a gyors munkavégzést. A készülék oldalán lévő gomb megnyomásával gyorsfunkcióként könnyen elérhető a Gyors jegyzet, Gyűjtőalbum, Képernyőírás, S Kereső és Tollablak. Ráadásul ezzel a Galéria, az E-mail, valamint az Üzenetek belső menüi is kezelhetők, és ezzel az egy gombbal elérhető, hogy lapozás nélkül mindegyik hasznos funkció azonnal rendelkezésre áll, méretéből adódóan pedig értelme is van a többablakos működésnek.

Ehhez a majdnem tökéletességhez persze erős alapok is kellenek, ezért a Qualcomm Snapdragon 800 négymagos processzormellett 3 GB RAM került, számtalan csatlakozási és bővítési lehetőséggel. Itt hívjuk fel a figyelmet a szükséges szoftverfrissítésekre, mert ezek nélkül akármilyen jó kis gépünk lehet, előbb-utóbb lehal…•


 
Archívum
 2011  2012  2013  2014  2015  2016  2017  2018  2019  2020  2021
Címkék

Innotéka