2014. január 9.

Szerző:
B. Szabó Edina

Az év informatikai oktatója 2013 díj

A Magyarországi Vezető Informatiku­-sok Szövetsége (VISZ) 2002 óta évente pályázatot ír ki a magyar felsőoktatási intézmények számára. A pályázatra minden olyan felsőfokú oktatási intézmény beküldhet pályázatot, ahol főállású oktatókkal folyik informatikusképzés.


A tavaly beérkezett pályázatokat – mint minden évben – független szakemberekből és újság­írókból álló zsűri értékelte, majd a kiválasztott oktatókat felterjesztette a szervezet elnökségének, amely a végső döntést meghozta. Az első helyezett egymillió, a második 800 ezer, a harmadik 500 ezer forintos ösztöndíjban részesült.

A beérkezett pályázatokból a zsűri négyet talált alkalmasnak arra, hogy személyesen is bemutatkozhassanak. A személyes prezentációk után végül mind a négy pályázót felterjesztette díjazásra a VISZ elnökségének, amely úgy döntött, hogy az első és második hely mellett két harmadik helyezettet hirdet ki. A díjátadóra december végén került sor.

Az első helyet Forstner Bertalannak, a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem docensének ítélték.
Második Kiss Attila, az Eötvös Loránd Tudományegyetem docense, tanszékvezetője lett.
A harmadik helyen a Pannon Egyetem oktatója, Süle Zoltán és a Corvinus Egyetemen oktató Mohácsi László osztozott.

Az elbírálás során a szakmai díjra jelölhető oktatók elmúlt 3-5 éves munkáját, az oktatásfejlesztésben és az elitképzésben, iskolateremtésben elért eredményeiket, továbbá a hallgatói visszajelzéseket is figyelembe vették. A szövetség ezzel elsősorban a pályázó oktatók közvetlen oktatási tevékenységének erkölcsi-anyagi elismeréséhez kívánt hozzájárulni, de fontosnak tartotta hangsúlyozni, hogy a díj nem pálya­kezdőknek szól, és nem is életműdíj.

A VISZ a hazai informatikai piac meghatározó vá­sárlóit tömörítve képviseli az informatikai eszközöket, rendszereket és szolgáltatásokat felhasználó vállalatok, intézmények érdekeit. Emellett aktív szerepet vállal az informatikai szektor szereplői közti érdekegyeztetésben, kö­zös véleménykialakításban, és természetesen támogatja az informatikai kultúra általános fejlődését és terjesztését.•


 
Archívum
 2011  2012  2013  2014  2015  2016  2017  2018  2019  2020  2021  2022  2023  2024
Címkék

Innotéka