2012. december 4.

Szerző:
B. Szabó Edina

Játszani jó

Az okostelefonokon jó játszani. Ez tény. Az igazi játékosok internetelérés nélkül ját­szanak, komoly, letöltött verziókkal, amelyek mellé újabb és újabb frissítésekkel ajándékozzák meg a felhasználót a fejlesztőcégek. De mi van akkor, ha kedvenc játékunkat képtelenség konzol nélkül végigvinni?


Erre kínál megoldást a GameKlip, a telefon és a PS3 kontroller összekapcsolásával.
A Sony és a Nintendo elkeseredett harcot vív a mobilokkal, már ami a kézi konzolokat illeti, de nagyon úgy tűnik, hogy az okostelefonoke téren is nyerésre állnak. Eddig csak egyetlen készülék, az Xperia Play biztosítja a valódi kézikonzol-érzést, más esetekben meg kell elégedni az érintőképernyőn történő irányítással.

Erre a nem mindig kényelmes helyzetre kínál megoldást a GameKlip, amely tulajdonképpen egy PlayStation Dualschock 3 kontrollerhez igazított adapter. A könnyű és tartós műanyagból pontosan kivágott és kialakított kiegészítő gyakorlatilag összebilincseli a kontrollert és a mobilt, úgy egyben tartva, hogy ne kelljen többé a telefon kijelzőjét nyomkodni, simogatni. Így végre a képernyő teljes felülete a játéké lehet. A csatlakoztatás vezetékkel és anélkül is megoldható.
Vezetékes kapcsolat esetén a csomag része egy USB OTG kábel, amely a microUSB kábelt alakítja át normál USB-vé, majd ez csatlakozik a kontrollerhez. Gyári információk szerint ez jelenleg a Samsung Galaxy S III készüléken működik megbízhatóan, más készülékek esetében érdemes tehát meggyőződni a kompatibilitásról. Az említett Galaxy S III-on kívül egyelőre a Galaxy S II, a Galaxy Nexus, illetve a HTC készülékek tulajdonosai örülhetnek.
Vezeték nélküli csatlakozáskor nem olyan egyszerű a dolog, hiszen a rootolás mellett szükség van egy alkalmazás, a Sixaxis Controller letöltésére a Google Play áruházból, aminek a telepítésével üzembe helyezhető a PS3 kontroller.
A csomagok már megrendelhetők, a vezetékes 23, a vezeték nélküli pedig 15 dollárba kerül a GameKlip oldalán.•


 
Archívum
 2011  2012  2013  2014  2015  2016  2017  2018  2019  2020  2021  2022  2023  2024
Címkék

Innotéka