Egyedülálló digitális aláírás

A magyar szakemberek által fejlesztett Benker az Európai Unió első olyan pénzügyi szolgáltatója, amely teljes egészében blokklánc-technológia felhasználásával működik. A rendszer matematikai alapon hitelesíti az információkat, mindenféle külső hitelesítő tényező nélkül.


A Litván Nemzeti Bank által felügyelt, magyar szak­emberek által létrehozott technológia új szintre léptette a pénzügyi világot azzal, hogy teljes kontrollt és önrendelkezést garantál ügyfeleinek pénzügyeik felett. Ezzel a lépéssel szabadságot és a pénz­intézettel való egyenlőséget biztosít a bank ügyfelei részére.

Szabolcsi András társalapító véleménye szerint egy olyan egyedi, digitális aláírási megoldás született, amely matematikai alapokon teszi lehetővé, hogy több ember egymástól függetlenül képes legyen ellenőrizni egy adott információ valódiságát, hitelességét úgy, hogy a titkosított adatokat nem kell megismertetni a felekkel. Az ügyfél valódi kontrollt kap az adatai felett. Például amikor új bank­kártyánkhoz levélben megkapjuk a PIN-kódot, most „vakon” kell megbíznunk abban, hogy az adatokat senki sem szerezte meg útközben. A digitális aláírási megoldással azonban matematikai bizonyosságot kapnak az ügyfelek, hogy nem kerültek ki az adataik harmadik félhez.

A fejlesztők bíznak abban, hogy ugyanez az elv reformálhatja meg a csomag­küldést, a rendelések teljesítését, a véradást vagy a pénz­adományozá­sok rendszerét. A technológia segítségével ugyanis a feladó, a megbízó biztos lehet abban, hogy valóban az a szervezet kapta meg a felajánlott jótékony­sági összeget, amelynek szánta.•


 
Archívum
 2011  2012  2013  2014  2015  2016  2017  2018  2019  2020  2021  2022  2023  2024
Címkék

Innotéka