2012. november 6.

Szerző:
B. Szabó Edina

Az időgazdálkodás gyötrelmei

Egy vállalatvezető életében egyvalamiből biztosan mindig kevés van, és ez az idő. Számtalan eszköz áll rendelkezésre az egyes tennivalók feljegyzésére, aki pedig biztosra akar menni, az több segítséget is igénybe vesz.



A nagy fejlesztők (Microsoft, SAP) termékei mellett persze van­nak kisebb és költséghatékonyabb megoldások, ráadásul nem egy magyar fejlesztés is van a piacon. Ezek közül csak az egyik a bTime vállalkozásszervező, projektmenedzselő program, amelyeket ki is próbáltunk. Tesztverzióban is kiváló, és ha az általános aranyszabályt betartjuk – miszerint a tervezésre szánunk reggel öt percet –, valóban remekül működik. Áttekinthető napi vagy heti bontásban, jegyzet és prioritás szinten, munkatársi vagy határidős szempontok szerint is. A projektek súlyozhatók, a tartalom nyomtatható, szűrhető és archiválható.

Kezelőfelülete könnyen átlátható, és mivel magyar fejlesztés, így nem magyarított, hanem valóban egyértelmű címszavakkal operál. Emellett webes feladatkezelő alkalmazás, bárhonnan elérhető, gyorsan betölthető. Az új bejegyzések (feladatok, projektek) létrehozása pofonegyszerű, a teendők listáján a prioritásmeghatározás és annak módosítása a „fogd és vidd” módszerrel hatékonyan rövidíti a ráfordított időt. Külön említést érdemel, hogy a csomaghoz e-mail címek rendelhetők, így ha éppen nincs nyitva a szervezőnk, e-mailben, mintegy emlékeztetőként, beküldhetjük rá a megjegyzéseket.

A céges csomag egyébként öt főig bővíthető – természetesen lé­tezik az egyszemélyes megoldás is –, így akár projektcsoportokat, közös felületeket is kreálhatunk, ezáltal pedig feladatokat is delegálhatunk.

A számomra legmegnyerőbb ötlet a „Valamikor, talán” mappa, ahova az említésre méltó, de nem határidőhöz kötött ötleteket tehetjük anélkül, hogy az Inboxban megjelenő feladataink számát – és ezzel a terhet jelentő teendőket – látványosan szaporítanánk. A későbbiek folyamán természetesen ezek innen is könnyen áthelyezhetők.•


 
Archívum
 2011  2012  2013  2014  2015  2016  2017  2018  2019  2020  2021  2022  2023  2024
Címkék

Innotéka