2017. április: jegyzet, agykutatás, portré, atomenergia, tudomány, anyagtudomány, egészségipar, közlekedés, orvostudomány, építés, innováció, urbanisztika, fenntarthatóság, zöldkörnyezet, it
Portré Portré

Agykutató forrasztópákával

„Az az igazi heuréka érzés, amikor valami olyasmire jövünk rá, ami nem pusztán megfigyelés, hanem megértése annak, mi van egy jelenség hátterében” – nyilat­kozta magazinunknak Berényi Antal agykutató, akit előző megszólalónk, Janáky Csaba ajánlott figyelmünkbe. A szegedi szakember orvosként fontosnak tartja, hogy olyan témával foglalkozzon, amivel a betegeken segíthet.
Zöld Zöld

Várostervezés társadalmi részvétellel

Milyen lesz a jövő városa? Miért nem jó, ha a tervező egyedül álmodik, és hogyan lehet az embereket a közös cselekvésre rávenni? Ez a közösségi tervezés lényege, állítja Alföldi György egyetemi docens...
IT IT

Játék és/vagy módszertan?

A gamification vagy játékosítás elmélete gyors ütemben válik nem csupán az oktatás, de a gazdasági folyamatok tervezésének részévé is. Az elméleti rész, az alapelv igen egyszerűnek tűnik...
 • Inno-tér

  Pannon Vinersitas Szabadegyetem

  A Magyar Nemzeti Kereskedőház (MNKH) a Junibor Fiatal Borászok Egyesületének szakmai támogatásával közel 100 kárpát-medencei magyar borászat részvételével, április 20-22. között első ízben tartotta meg a Pannon Vinersitas Szabadegyetem elnevezésű szőlész-borász rendezvényt.
 • Inno-tér

  Korszerű anyagok, intelligens technológiák fejlesztése

  Korszerű anyagok, modern anyagtechnológiák, valamint intelligens irányítási és automatizálási rendszerek kifejlesztését kezdi meg Miskolcon a Felsőoktatási Ipari Együttműködési Központ (FIEK). A közel 5,8 milliárdos projekt a Miskolci Egyetem, a BorsodChem, a Bosch és az Építésügyi Minőségellenőrző Innovációs Nonprofit Kft. (ÉMI) együttműködésében valósul meg.
 • Inno-tér

  A jövő utcája

  „A jövő utcája” ingyenes kiállítás a világ legizgalmasabb fejlesztéseivel és technológiáival várja a nagyközönséget április 22. és 23. között a budapesti Madách téren.
 • Inno-tér

  Együttműködés az egészségiparban

  A Debreceni Egyetem, a Richter Gedeon Vegyészeti Gyár Nyrt. és a Fluart Innovative Vaccines Kft. európai uniós forrásból nyolcmilliárd forintos kutatási programot indít.
 • Inno-tér

  Harc a szuper­baktériumok ellen

  A DNS-ben keletkezett hibák javításának kutatása során egy új, ígéretes célpont merült fel a baktériumok elleni küzdelemben – az ELTE és az MTA kutatóinak cikke a PNAS-ben jelent meg.
Innotéka