2017. április: jegyzet, agykutatás, portré, atomenergia, tudomány, anyagtudomány, egészségipar, közlekedés, orvostudomány, építés, innováció, urbanisztika, fenntarthatóság, zöldkörnyezet, it
Portré Portré

Agykutató forrasztópákával

„Az az igazi heuréka érzés, amikor valami olyasmire jövünk rá, ami nem pusztán megfigyelés, hanem megértése annak, mi van egy jelenség hátterében” – nyilat­kozta magazinunknak Berényi Antal agykutató, akit előző megszólalónk, Janáky Csaba ajánlott figyelmünkbe. A szegedi szakember orvosként fontosnak tartja, hogy olyan témával foglalkozzon, amivel a betegeken segíthet.
Zöld Zöld

Várostervezés társadalmi részvétellel

Milyen lesz a jövő városa? Miért nem jó, ha a tervező egyedül álmodik, és hogyan lehet az embereket a közös cselekvésre rávenni? Ez a közösségi tervezés lényege, állítja Alföldi György egyetemi docens...
IT IT

Játék és/vagy módszertan?

A gamification vagy játékosítás elmélete gyors ütemben válik nem csupán az oktatás, de a gazdasági folyamatok tervezésének részévé is. Az elméleti rész, az alapelv igen egyszerűnek tűnik...
 • Inno-tér

  Magyar fiatal sikere Intel ISEF tehetségkutató versenyen

  Hazaérkezett Los Angelesből (Kalifornia, USA) Horváth Roland magyar fiatal, aki a 2017. május 14-19. között megrendezett Nemzetközi Tudományos és Innovációs Versenyen (Intel ISEF) vett részt. Az idén már több mint 1800, 21 év alatti fiatalt hívtak meg a rendezvényre, 75 országból.
 • Inno-tér

  Visszatérhet a Lazarus csoport

  Hamarosan újabb támadást indíthat a vi­lág legkártékonyabb hackercsoportja, a Lazarus. A Kaspersky Lab biztonsági vállalat figyelmeztetése szerint a csoport korábbi támadásai azt mutatják, hogy akár egy kisebb konfigurációs hiba is előidézheti a rendszer megsértését, és ezzel poten­ciálisan több száz millió dolláros veszteséget okozhat.
 • Inno-tér

  A külcsín is számít

  Rangos elismerésben részesült az LG és Tokujin Yoshioka japán formatervező a Milano Design Weeken, elnyerve a Milano Design Award 2017 legrangosabb elismerését közös alkotásukkal.
 • Inno-tér

  Jó helyen vannak a földikutyák

  Védett természeti terület lett a délvidéki földikutya bajai élőhelye.
 • Inno-tér

  Szemünk elé táruló jövő

  Itthon is elérhetővé válik a HOYA új innvációja, mely lehetővé teszi az egyénre szabott szemüvegkeretek gyártását, a háromdimenziós arcszkennelés és 3D nyomtatási technológia együttes alkalmazásával. Szakértők szerint ez az újítás akár iparági forradalmat is hozhat a globális szemüvegkeretek gyártói piacán.
Innotéka