2019. április: jegyzet, ökológia, portré, élelmiszer, orvostudomány, tudomány, kémia, innováció, egészségipar, mikroszkópia, it, közlekedés, építés, urbanisztika, zöldkörnyezet, okostechnológia, egyetem, disszemináció, környezetvédelem

Új keverőtelep az R67-es kivitelezéséhez

Új telephelyet épített a Soltút Kft. 700 millió forint saját forrásból. A Kaposfüreden, a 67-es út mellett átadott keverőtelep háromhektáros területen helyezkedik el, itt vannak a keveréshez szükséges anyagok, a keverő, a mérleg és mérlegház. A telep­helyet a cég hat fővel működteti.


A beruházásra elsősorban az R67-es gyorsút Kaposfüred és Látrány elkerülő szakaszának kivitelezése miatt volt szükség – ez indokolta a helyszínválasztást is –, de emellett a környékben jelentkező aszfaltigényeket is ki tudják elégíteni.

A 180 t/h kapacitású Amman aszfaltkeverő építése 2018. június 10-én kezdődött, a szerelés augusztus 24-én fejeződött be, majd augusztus 27. és 31. között próbaüzemet tartottak.
Élesben 2018 szeptemberében indult a keverés. A keverőhöz 3-as típusú égőfej tartozik, amely tüzelőolajjal, barna szénporral és PB-gázzal is működhet.
Kaposfüreden most tüzelőolajat használnak, később pedig bevonják a barna szénport is.•

 
Innotéka