2012. október 5.

Szerző:
S. K.

KÖVET Egyesület • kovet.hu

Mitől lesz felelős a jövő vállalkozása?

Milyen lesz a világ és Magyarország 2020-ban? Milyenek ma, és milyenek lesznek a vállalatok 2020-ban? Erről osztják meg gondolataikat a KÖVET Egyesület XVII., Vállalkozás 2020 címet viselő konferenciájának előadói és szereplői a résztvevőkkel 2012. október 17-én a Hotel Gellértben.


A konferencia fővédnökei dr. Fazekas Sándor vidék­fejlesztési miniszter és dr. Cséfalvay Zoltán gazdaságstratégiáért felelős államtitkár. A konferenciához kapcsolódó esemény a 10. jubileumi Ablakon Bedobott Pénz Program díjátadó és a Dr. Georg Winter-életműdíj ünnepélyes díjátadó és gálavacsora.
Még napjainkban is a többség úgy vélekedik, hogy a vállalkozások célja kizárólag a profitteremtés. Számos olyan – a fenntarthatóságban akár élharcosnak számító – cég is létezik, ahol meglepő ötletnek számít, hogy a menedzserek jutalma CSR mutatóktól is függjön; találunk azonban olyanokat is, ahol ez már nem újdonság. Egyre inkább terjed az a KÖVET által megfogalmazott gondolat, amely kiszélesíti a vállalatok küldetését és felelősségét az egész társadalomra. Sőt, az Európai Bizottság új CSR stratégiája erre épül: az értékek – nemcsak a pénz! – megosztására.

Dr. Tóth Gergely KÖVET-főtitkár előadása a tavalyi konferencián

A kérdésekre kell lennie magyar válasznak; olyannak, amely a hazánkban működő cégek jövőjét tudatosan tervezi és irányítja, kormányzati és vállalkozói szinten egyaránt. Hogyan alakítják majd az üzleti életet és a társadalmat az olyan tendenciák, mint az egyre mélyülő globalizáció, a demográfiai változások, a természeti erőforrások fokozatos kimerülése, a technológiai fejlődés felgyorsulása, a világot érintő egészségügyi kihívások és a társadalmi megosztottság? Hogyan fogják befolyásolni ezek a folyamatok a vállalkozások értékteremtő képességét, amely hozzájárul a gazdasági, társadalmi fejlődéshez és a környezet állapotának javulásához? Erről osztják meg gondolataikat a konferencia vezető előadói:

Dr. Cséfalvay Zoltán gazdaságstratégiáért felelős államtitkár
Hans Daems, a CSR Europe alelnöke, a Hitachi Europe vállalati külső kapcsolatok igazgatója
Molnár-Bánffy Kata kommunikációs szakértő, a Ladies First vezető tanácsadója és alapítója, a Mol-csoport volt szponzorációs vezetője
Dr. Tóth Gergely, a KÖVET Egyesület főtitkára, a Pannon Egyetem docense
Dr. Zacher Gábor toxikológus
Dr. Georg Winter, a környezettudatos vállalatirányítás úttörője, egykori gyáriparos, jogász


Az Európai Bizottság új CSR stratégiájában is említett Enterprise 2020 programról – a jövő vállalkozásának koncepciójáról – a konferencián Hans Daems, a CSR Europe alelnöke, a Hitachi Europe vállalati külső kapcsolatok igazgatója tart műhelymunkát. A jövő vállalkozásának CSR, környezetvédelmi és energetikai kihívásai című szekciókat a KÖVET Egyesület munkacsoportjainak vezetői moderálják. A konferenciát a vállalkozások jövőjéről szóló, dr. Cséfalvay Zoltán államtitkár részvételével folytatott kerekasztal-beszélgetés zárja.

A konferenciához kapcsolódó esemény a 10. jubileumi Ablakon Bedobott Pénz Program díjátadó és a Dr. Georg Winter-életműdíj ünnepélyes díjátadó és gálavacsora. A KÖVET Egyesület az Ablakon Bedobott Pénz Program keretében Környezeti Megtakarítás Díjakkal az elmúlt öt év legsikeresebb vállalati beruházásait és fejlesztéseit jutalmazza, amelyek egyszerre járnak környezeti és gazdasági haszonnal. A Dr. Georg Winter-életműdíjjal a vállalat és fenntarthatóság határterületén működő munkásságot ismerik el. A díjat az a magánszemély kapja meg, aki életművével segítette a magyar gazdasági szféra fenntartható fejlődéssel való összhangját.

A konferencia szakmai partnerei: a CSR Europe, az SGS Hungária Kft. és a BÜCHL Hungária Kft., a BCCH, a HBLF, a Magyar Innovációs Szövetség és az Munkaadók és Gyáriparosok Országos Szövetsége.•


 
Archívum
 2011  2012  2013  2014  2015  2016  2017  2018  2019  2020  2021  2022  2023  2024
Címkék

Innotéka