Mit ne tegyünk, ha eltörik a telefonunk?

A technológia fejlődésével mind több és mind szenzitívebb adatainkat tároljuk telefonon, éppen ezért különösen fontos, hogy egy óvat­lan baleset után egy felelőtlen lépéssel nehogy az adattárolót is tönkretegyük.


Az Emlékmentő Digitalizáló Stúdió mobiltelefon-adatmentési szakértője, Forgács András arra hívta fel a figyelmet, hogy ilyen váratlan esetekben a bűnüldözésben is használt szoftverekkel menthetők lehetnek a telefonon elérhető emlékek.

A szakértő szerint a gyártók ígéretei nem mindig vehetők komolyan, és a törhetetlen telefonok esetében is feltétlenül fontos a fólia és a sarkainál megerősített védőtok. Az adatok védelmére pedig a biztonsági mentés szolgál, amelyet érdemes rendszeresen, 3-6 havonta számítógépre, külső adathordozóra is elvégezni.

Forgács András ugyanakkora arra is kitért, hogy egy baleset után mit ne tegyünk semmiképpen a készülékünkkel. Mint fogalmazott, semmiképp se próbáljuk ki-be kapcsolgatni az eszközt, sőt, még töltőre sem érdemes ilyenkor tenni, ugyanis ha a telefonon átszalad egy nagyobb impulzus ott, ahol nem kellene, akkor az adattároló egy pillanat alatt tönkremehet, és menthetetlenné válnak az emlékeink, adataink.

Az Emlékmentő Digitalizáló Stúdió a készülékek garanciális javításával nem foglalkozik, ezért teljesen soha nem állítja helyre a készüléket, csak az adatok mentésére fókuszál. Amennyiben épen maradnak a megfelelő adattároló alkatrészek, egy működő donorba átépítik, így az ott tárolt adatokat meg lehet menteni. Olyan, titkosszolgálatok által használt, nemzetközi bűnüldözéshez szükséges szoftvereket használnak, melyekhez a kiválasztott cégek is csak szigorú átvilágítás után férhetnek hozzá.•


 
Archívum
 2011  2012  2013  2014  2015  2016  2017  2018  2019  2020  2021  2022  2023  2024
Címkék

Innotéka