Játékos április a szabadban!

A Duna-Dráva Cement Kft. idén is megrendezte a középiskolás diákok számára kétfordulós környezetvédelmi vetélkedő­jét, ismét a Váci Cementgyárban.


Április 26-án ötödik alkalommal rendezték meg a Zöld Alternatíva Vetélkedő és Nyílt Napot, amelynek népszerűsége töretlen. Az elmúlt években a DDC két cementgyárának környékén élő középiskolások izgalmas, humoros és elgondolkodtató feladatok segítségével ismerkedhettek meg a cég működésével.

(Sz)épül a környezetünk!
A DDC a környezetében élő helyi közösségek támogatá­sára és a környezetvédelmi elveire alapozva hozta létre a DDC Zöld Város Programot. Az első, kétnapos programon, a ve­télkedő első fordulója után, a DDC-s dolgozók és önkén­te­sek a váci KRESZ-parkot és vízfogó területét tisztították, szépítették meg.

A vetélkedő első fordulója, a vállalat új kezdeményezésére, a DDC Zöld Város Programra épült. A csapatok a cementgyárral és a környezetvédelemmel kapcsolatos kérdőívet töltöttek ki, majd a váci KRESZ-park területén növényeket, fákat ültettek és „land art” művet készítettek. Az esemény sztárvendége Puskás Peti volt, aki lelkesen támogatta a vetélkedő versenyzőit.

A döntőbe jutott hat legjobb csapat tagjai ügyességi feladatokat és a környezettudatos cementgyártáshoz, valamint alternatív tüzelő­anyagok használatához kapcsolódó feladványokat oldottak meg. A csapatok kreativitását a cementeszsákokból készített ruhák és a DDC-s cementből készített beton ékszerek szemléltették. Munkájuk elismeréseként értékes nyereményeket vihettek haza.•


 
Archívum
 2011  2012  2013  2014  2015  2016  2017  2018  2019  2020  2021  2022  2023  2024
Címkék

Innotéka