Inno-tér
2020. szeptember 11.

Sajtóközlemény

A 29. Ifjúsági Tudományos és Innovációs Tehetségkutató Verseny keretei között választották ki májusban 2020. év legtehetségesebb fiataljait. Az üzleti hasznosításra alkalmas pályázatok készítőit a Startup Campus program ingyenesen üzleti és startup forrásszerzési képzésben, mentorálásban részesíti.


A Magyar Innovációs Szövetség által 29. alkalommal meghirdetett Ifjúsági Tudományos és Innovációs Tehetségkutató Versenyre, – az Emberi Erőforrások Minisztériuma és az M5 csatorna közreműködésével, a Nemzeti Kutatási, Fejlesztési és Innovációs Hivatal főtámogatásával – a tavaly november 27-i határidőre 99 pályázatot küldtek be a különböző tehetséggondozó középiskolákból az innovatív fiatalok, míg az április 1-i határidőre, a 61 második fordulóba továbbjutott pályázatból 53 pályamunka kidolgozása fejeződött be. Ezek közül 42 pályázat tudományos kutatási vizsgálatok, mérések elvégzését és összefoglaló tanulmány elkészítését, 19 pályázat pedig új eszköz, eljárás kidolgozását tűzte ki célul. A legnépszerűbb szakterületek, az informatika, az orvosi, illetve a műszaki jellegű témák voltak.

A neves szakemberekből, akadémikusokból álló bírálóbizottság Jakab László, a BME professzorának vezetésével május 1-ig kiválasztotta a 3 első, 3 második, 4 harmadik helyezett pályázatot, valamint 11 pályázatot kiemelt dicséretben, további 32 pályázatot pedig dicséretben részesített. A fiatalokat 2020. június 9-én, szakmai partnerünk, a Startup Campus Facebook oldalán élő adásban Birkner Zoltán, a Nemzeti Kutatási, Fejlesztési és Innovációs Hivatal elnöke is köszöntötte. A műsorvezető online beszélgetett a győztes versenyzőkkel: Ecsedi Boglárkával, Gál Emesével és Rózsavölgyi Mátyással projektjükről és jövőbeli terveikről.

A hazai versenyen kiemelkedően szerepelt tehetséges fiatalok számos nemzetközi rendezvényen vettek részt, úgymint a Stockholm International Youth Science Seminaron, az International Swiss Talent Forumon (ISTF), ill. a Bécsi Orvostudományi Egyetem Orvosi Fizika és Biomérnöki Központjába utazhattak.

A Nemzeti Kutatási, Fejlesztési és Innovációs Alap terhére egyedi döntés keretében a Magyar Innovációs Szövetség 15 M Ft-ot nyert el, melyből a 29. Ifjúsági Tudományos és Innovációs Tehetségkutató Verseny lebonyolításának és szervezésének költségeit finanszírozta.

Forrás: MISZ

 
Inno-tér
Archívum
 2011  2012  2013  2014  2015  2016  2017  2018  2019  2020  2021
Címkék

Innotéka