2019. november: jegyzet, biofizika, fizika, biokémia, portré, egyetem, disszemináció, tudomány, genomika, orvostudomány, anyagtudomány, ipar 4.0, it, biológia, energiagazdálkodás, atomenergia, innováció, hulladékgazdálkodás, ipari automatizálás, közlekedés, környezetvédelem, szakképzés, kiállítás/konferencia, okostechnológia, megújuló energia, zöldkörnyezet, fenntarthatóság, egészségipar, mesterséges intelligencia
Inno-tér
2019. március 4.

Repülőgép-szervizközpont Miskolcon

A német Lufthansa vállalatcsoport repülőgép­javítással és -fenntartással foglalkozó vállalata, a Lufthansa Technik AG 43 milliárd forintos be­fektetéssel szervizközpontot telepít Mis­kolcra – jelentette be Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter februárban Budapesten, a beruházás sajtótájékoztatóján.


A repülőgép-hajtóművek alkatrészeit javító miskolci szervizközpont nem csupán a Lufthansa, hanem más nemzetközi légitársaságok gépeit is fogadja majd.
A német óriásvállalat megjelenése új minőséget jelent a magyar repülőgépipar számára. Magyarországon a légi közlekedést kiszolgáló ipar 2350 munkavállalót foglalkoztat, termelési értéke tavaly elérte a 105 milliárd forintot, termékeinek 93,5 százaléka külföldön talált vevőre. A miskolci szervizközpont tovább bővítheti az ágazat teljesítményét, magas színvonalú technológiákat előállító és fejlesztő helyszínként.
Az üzem működése 2022-ben indulhat meg, az első munkavállaló­kat azonban már idén fölveszik, és Németországba meg Írországba küldik őket továbbképzésre. A miskolci Lufthansa-központban magas szintű követelmények és szigorú szabványok érvényesülnek majd, ráadásul saját fejlesztési feladatokat is kap, ezért jól képzett mérnököket is keresnek – közölte Philip Mende, a cég vezetője.

Philip Mende (Forrás: KKM/Kovács Márton)

A beruházási összeg ezért – tette hozzá – nemcsak az építkezést és a berendezéseket fedezi, hanem a szakemberek képzését is. Mint elmondta, Miskolcot a fejlett infrastruktúra, a versenyképes üzleti és gazdasági környezet, a jól képzett munkaerő, továbbá a támogató környezet miatt választották.•

 
Inno-tér
2019. október – Közlekedésfejlesztési különszám

2019. október – Közlekedésfejlesztési különszám

Hírlevél feliratkozás

Innotéka