Inno-tér
2021. március 2.

Pályázati felhívás

A Magyar Formatervezési Tanács ismét meghirdeti a több mint három évtizedes múltra visszatekintő Moholy-Nagy László Formatervezési Ösztöndíjpályázatot. A pályázat legfőbb célja a fiatal tehetségek önálló alkotói munkájának és szakmai fejlődésének segítésével tovább erősíteni a hazai kreatívipart, valamint segíteni az önálló alkotói munkát folytató tervezők szakmai fejlődését.


A Moholy-Nagy László Formatervezési Ösztöndíj több, mint három évtizede biztosítja, hogy a fiatal designerek szakterületükön elmélyíthessék tudásukat, támogatást nyújtva terveik, innova­tív ötleteik, kísérleteik megvalósításához.
Az ösztöndíjat a Magyar Formatervezési Tanács elődintézményének kezdeményezésére 1988-ban három minisztérium alapította. Az egyes szervezetek elnevezése időközben ugyan meg­változott, de az alapvető célok – a szakmai fejlődés biztosítása, a magyarországi tárgy- és környezetkultúra fejlesztése, a gazdaság versenyképességének növelése – megmaradtak.
Az ösztöndíj a kezdetektől fogva az oktatási intézményekben frissen végzett tervezők számára nyújt kivételes lehetőséget a kibontakozásra. Az évek során az ösztöndíj presztízse folyamato­san növekedett, elnyerése a fiatal alkotók pályáján ma már az egyik legfontosabb értékmérőnek számít.

Az ösztöndíjak keretösszege bruttó 9.000.000 Ft, mely a pályázatok függvényében kerül megítélésre, az ösztöndíj minimum összege bruttó 900.000 Ft.

A pályázat beérkezésének határideje: 2021. április 1., csütörtök, éjfél.

Pályázati kategóriák:

  • önálló tervezői projekt;
  • önálló designelméleti, -kutatási projekt;
  • önálló tervezői projekt, gyártói együttműködéssel;
  • együttműködő cégek feladatkiírására
  • (pályázati felhívás melléklete) benyújtott projekt.


Pályázati felhívás letölthető ITT.

Friss hírek: facebook.com/moholyosztondij

A pályázatokat a Magyar Formatervezési Tanács Irodája kezeli.
További információ kérhető: mfti@hipo.gov.hu

Forrás: MFT

 
Inno-tér
Archívum
 2011  2012  2013  2014  2015  2016  2017  2018  2019  2020  2021  2022  2023  2024
Címkék

Innotéka