Inno-tér
2022. november 22.

OTIO nagykövet avatás

A Magyar Innovációs Szövetség szervezésében, a 32. Országos Tudományos és Innovációs Olimpia (OTIO) nagyköveteinek ünnepélyes avatására egy kerekasztal beszélgetés keretében került sor 2022. november 21-én, a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem Pécsi Eszter termében.


A kerekasztal beszélgetést Pakucs János, a szervezőbizottság elnöke, a Magyar Innovációs Szövetség tiszteletbeli elnöke és Birkner Zoltán, a Nemzeti Kutatási, Fejlesztési és Innovációs Hivatal elnöke, a bírálóbizottság társelnöke nyitotta meg köszöntőjével. A beszélgetés moderátora Ivánka Gábor, MAFITUD elnök volt.

A kerekasztal beszélgetés résztvevői (balról): Ivánka Gábor, Molnár Janka Sára, Zsigó Miklós, Birkner Zoltán, Pakucs János.


Az eseményen bemutatkoztak a 32. OTIO nagykövetek, személyesen Molnár Janka Sára (24. Ifjúsági Tudományos és Innovációs Tehetségkutató Verseny III. díjasa), valamint Zsigó Miklós (28. Ifjúsági Tudományos és Innovációs Tehetségkutató Verseny I. díjasa) vehette át a díszoklevelet, de virtuálisan egy videóval beköszönt Novák Blanka (27. Ifjúsági Tudományos és Innovációs Tehetségkutató Verseny I. díjazottja) és Laufer Tamás (27. Ifjúsági Tudományos és Innovációs Tehetségkutató Verseny III. díjazottja) is. Az OTIO nagykövet okleveleket Birkner Zoltán és dr. Pakucs János adta át ünnepélyes keretek között.

A beszélgetésen megtudhattuk többek között azt is, hogy Pakucs János 1991-ben alapította meg a versenyt, hogy Birkner Zoltán vezette NKFIH szívvel-lélekkel támogatja az Országos Tudományos és Innovációs Olimpiát, valamint, hogy mekkora hatást gyakorolt ez a verseny a fiatalokra. Janka élete egyik legjobb döntésének tartja, hogy évekkel ezelőtt nevezett, valamint hangsúlyozta, hogy a tudományt, a tudománynépszerűsítést és az értékteremtést tartja küldetésének. Miklós kitért arra, hogy a tudomány igenis szexi, okosnak lenni menő, és ezt nem lehet elégszer hangsúlyozni.

A 32. Országos Tudományos és Innovációs Olimpiára november 28-án, éjfélig lehet még nevezni az alábbi ITT.
OTIO hivatalos Facebook oldala ITT.
OTIO hivatalos Instagram oldala ITT.

Forrás: MISZ

 
Inno-tér
Archívum
 2011  2012  2013  2014  2015  2016  2017  2018  2019  2020  2021  2022  2023  2024
Címkék

Innotéka