2020. április: jegyzet, it, mérés, bionika, biokémia, egyetem, portré, neutronkutatás, biológia, fizika, nanotechnológia, atomenergia, űrtevékenység, lézer, tudomány, geokémia, geológia, régészet, közlekedés, építés, innováció, okostechnológia, egészségipar, agrárium, mikroszkópia, automatizálás, meteorológia, környezetvédelem, vízgazdálkodás, zöldkörnyezet, energiagazdálkodás, megújuló energia
Inno-tér
2018. október 1.

Megválasztották az év CIO-ját

A hazai informatikai vezetőket össze­fogó szövetség a hagyományokhoz híven 2018-ban is kiválasztotta az ország legrátermettebb IT-vezetőjét.


Több mint másfél évtizedes múltra tekint vissza a Vezető Informatikusok Szövetsége (VISZ) által életre hívott, Az Év CIO-ja díj. Az idei pályázat kiírása során az innováció, a digitalizáció és a termelékenység összefüggései kerültek a fókuszba. A zsűri döntése nyomán a Szövetség Nagyné Agárdi Györgyinek, az Allianz Hungária Zrt. informatikai vezetőjének (Chief Information Officer) ítélte Az Év CIO-ja díjat.

Nagyné Agárdi Györgyi és Strausz György, a VISZ alelnöke

A szakember több mint két évtizede dolgozik a pénzintézeti és biztosítási szektorban informatikai vezetőként. 1995-ben az ÁB-AEGON Biztosítónál kezdte pályafutását informatikai és szervezési vezetőként, majd 2002-ben lett az Erste Bank szervezési igazgatója. Az ő vezetésével valósult meg a Postabank informatikai migrációja, emellett kiemelt feladata volt a korszerű banki alkalmazások fejlesztésének irányítása is. 2009 óta dolgozik az Allianz Hungária Zrt.-nél, ahol kezdetben szervezési és fejlesztési igazgató volt, 2016-tól pedig a vállalat CIO-ja. A zsűri külön kiemelte Nagyné Agárdi Györgyi mentori munkáját. Több, azóta más nagyvállalatnál dolgozó informatikai vezetőt segített szakmai fejlődésében.

Kiosztották a Braun Péter-díjat is, mellyel a VISZ 2016-ban elhunyt elnöke előtt tisztelegnek, és a legtehetségesebb 35 év alatti CIO munkáját ismerik el vele.

Csillag Péter

Az idei győztes Csillag Péter, a Szerencsejáték Zrt. informatikai vezetője lett.•

 
Inno-tér
Innotéka