Inno-tér
2021. február 17.

Magyar siker a nemzetközi mentális aritmetikai versenyen

Jagnesák Benett, 7 éves pestlőrinci diák az első magyar, aki bekerült a nemzetközi mentális aritmetikai verseny legmagasabb, bajnok kategóriájába, Dubajban. A 17 évvel ezelőtt, Indiában alapított, mára 42 országban működő Brainobrain oktatási hálózat fejlesztő programja játékos formában szeretteti meg a gyermekekkel a matematikát és fejleszti a természettudományok iránti fogékonyságukat.


A digitalizáció és robotizáció elterjedésével, a mesterséges intelligencia megjelenésével és várható térhódításával globálisan egyre nagyobb a verseny a műszaki-, és természettudományok iránt érdeklődő fiatalokért, hiszen ők lehetnek a jövő technológiáinak feltalálói, innovátorai vagy épp professzionális felhasználói. Épp ezért sorra jelennek meg a világon olyan módszerek, komplex oktatás fejlesztő programok, melyek elősegítik a fiatal generációk tudatos kompetencia fejlesztését a matematika, a műszaki-, és természettudományok területén. Mind közül az egyik legrégebbi és mára legsikeresebb a mentális aritmetikai megoldásokat alkalmazó Brainobrain oktatási hálózat, melyet 17 évvel ezelőtt alapítottak Indiában és mára már világszerte 400.000 diák készségfejlesztésében vett részt eddig sikerrel, és idehaza is egyre jelentősebb szerepet játszhat a fiatalok műszaki-, és természettudományok iránti érdeklődésének felkeltésében.

Jagnesák Benett

A mentális aritmetikai program lényege, hogy a diákok fejben számolnak és végeznek összetett matematikai műveleteket egy általuk elképzelt abakuszon. Ez úgy lehetséges, hogy a több ezer évvel ezelőtt feltalált abakusszal könnyen rögzíthetők a pontos fejben számoláshoz nélkülözhetetlen helyi értékek. A Brainobrain a pszichológia tudományterületét köti össze a matematikai gondolkodás logikájával, így új dimenziókat nyitott a tanulási folyamatok lerövidítésében és megbízhatóságában. Mivel a módszer nagyon hatékony, ezért mára 42 országban alkalmazzák világszerte és rendszeresen tartanak világversenyeket is.
Czeglédi Tamás, a Brainobrain magyarországi oktatási hálózat vezetője bejelentette:Jagnesák Benett, 7 éves pestlőrinci diák első magyarként jutott be az oktatási program legmagasabb szintet jelentő, bajnok kategóriájába a Dubajban megrendezett nemzetközi versenyen. Neki köszönhetően Magyarország fölkerült a Brainobrain világtérképére, ami óriási siker a fiatal versenyzőnek és a felkészülését támogató oktatói csapatnak is!”

Az oktatási hálózat célja, hogy a lehető leghatékonyabb módszereket fejlessze ki, ezért jelentős erőforrásokat fordít arra, hogy világszinten is összehasonlíthatóvá váljanak a képzések és a megszerzett tudás. Ennek jegyében szervezik évről-évre a nemzetközi versenyt is, mely 2021-ben – a pandémia miatt – online került megrendezésre január 9-én, rekordszámú, több mint 25.000 résztvevővel.

Bővebb információ a versenyről ITT.

Forrás: Brainobrain Magyarország

 
Inno-tér
Archívum
 2011  2012  2013  2014  2015  2016  2017  2018  2019  2020  2021  2022  2023  2024
Címkék

Innotéka