Inno-tér
2024. május 10.

Magyar Innovációs Szövetség közgyűlés 35. alkalommal

A Magyar Innovációs Szövetség 35. alkalommal hívta össze közgyűlését, melynek szakmai vendége Bódis László, innovációért felelős helyettes államtitkár és Nagy Ádám, iparügyekért felelős helyettes államtitkár volt, akik értékes üzenetekkel és inspiráló gondolatokkal járultak hozzá az eseményhez.


2024. május 9-én került sor Budapesten, az Eötvös Loránd Tudományegyetemen, az Aula Magnában a Magyar Innovációs Szövetség (MISZ) 2023. évet záró közgyűlésére. A közgyűlésen Szabó Gábor, a MISZ elnöke, a Szegedi Tudományegyetemért Alapítvány kuratóriumának elnöke, az ELI ügyvezetője és Darázs Lénárd, alelnök, az ELTE általános rektorhelyettese köszöntötte a résztvevőket, majd beszámolt a Magyar Innovációs Szövetség 2023. évi tevékenységéről.

Szabó Gábor és Darázs Lénárd


A közgyűlés szakmai részében Bódis László, innovációért felelős helyettes államtitkár „Aktualitások az innovációpolitikában” címmel, Nagy Ádám, iparügyekért felelős helyettes államtitkár „Versenyképességi stratégia – a változó gazdasági környezet kihívásai tükrében” címmel tartott előadást.

A Magyar Innovációs Szövetség, a Nemzeti Innovációs Ügynökség és a Nemzeti Kutatási, Fejlesztési és Innovációs Hivatal stratégiai együttműködési megállapodása értelmében a regionális igazgatóságok struktúrája megváltozott, ezért a régi regionális igazgatók helyébe új vezetők léptek. Az előadások után Szabó Gábor és Pakucs János oklevéllel köszöntötte a jelenlévő volt regionális igazgatókat: Mogyorósi Pétert és Siposs Istvánt.

A Magyar Innovációs Szövetség 2023. évi Média Díját kiemelkedő szakmai munkásságáért Molnár Pál főszerkesztő kapta. Molnár Pál több mint 30 éve újságíró az írottsajtó aktív résztvevője és aktív rádió riporter, szerkesztő. Jelenleg több mint 10 éve két internetes hírportál főszerkesztője. 1990-től figyelemmel kíséri a Magyar Innovációs Szövetség működését. Folyamatosan nyilvánosságot adott a hazai innovációs fejleményeknek, szakmai kapcsolata szoros a Szövetséggel, rendszeresen megjelentette a sajtóközleményinket, interjúiban bemutatta a fiatal tehetségeket és az őket inspiráló hátteret, iskolákat, tanárokat, szülőket. Nyilvánosságot biztosított a hazai innováció területen sikeres gazdasági szervezeteknek és vezetőinek, bizonyítva, hogy a sikeres vállalati innováció alapja kutatás, műszaki fejlesztés, magas fokú gyártás, hatékony értékesítést magába foglaló folyamat.

Végezetül Monszpart Zsolt, FB-elnök ismertette a felügyelőbizottság jelentését és megtette szóbeli kiegészítéseit, majd ezt követően a közgyűlés elfogadta a Szövetség 2023. évi szakmai és gazdasági beszámolóját.

Forrás: MISZ

 
Inno-tér
Archívum
 2011  2012  2013  2014  2015  2016  2017  2018  2019  2020  2021  2022  2023  2024
Címkék

Innotéka