Inno-tér
2020. október 2.

KÖVET 25 Jubileumi Díjátadó Ünnepség és Konferencia

A KÖVET Egyesület fennállásának 25. évfordulója alkalmából szervezett jubileumi rendezvény keretében ad képet arról, hogy szakmailag hogyan és hova jutott el a szervezet a negyed évszázad alatt és hogyan készül az előttük álló kihívásokra. Kihirdetik a 2020 folyamán lezajlott KÖVET 25 Program eredményét, díjazzák és bemutatják a környezetvédelmi és társadalmi szempontból leginkább példamutató intézkedéseket és vállalatokat, szervezeteket. Külföldi és hazai vendégelőadók segítségével elemzik a COVID-19 veszélyhelyzet környezeti és gazdasági hatásait és tanulságait.


„Közös ünneplésre hívjuk volt, jelenlegi és jövőbeli tagvállalatainkat, partnereinket. Az apropó, hogy a KÖVET Egyesület civil szervezetként immár 25 éve szolgálja a környezetvédelem és a fenntarthatóság ügyét, segíti a szervezeteket, és a vállalatokat fenntarthatósági törekvéseik és céljaik elérésében. Véleményünk szerint az elmúlt 25 év ünneplésének legjobb módja, ha teret engedünk a szervezetek jó gyakorlatainak és ráirányítjuk a figyelmet a példaértékű intézkedésekre. Ennek szellemében hirdettük meg a KÖVET 25 Programot.” – hív mindenkit egy közös ünneplésre Herner Katalin, a KÖVET Egyesület ügyvezető igazgatója.

Postpandemic economy, avagy elmélkedés a vírushelyzet utáni gazdaság „mibenlétéről”

Jelenleg még nem világos a Covid-19 következtében elhunytak száma hogy viszonyul a közlekedési balesetek áldozatainak lecsökkent számához és a WHO által évi 2-3 millióra tehető légszennyezésből eredő halálozások számához. A vírusválság gazdasági következményei első látásra katasztrofálisak, már az Economist című mértékadó lap is „90%-os gazdaságról” beszél, azaz az átmeneti 20-30%-os visszaesés egy része nem fog visszaépülni. Ugyanakkor alternatív gondolkodók mellett már főáramú közgazdászok is megkockáztatják azt a kijelentést, hogy habár fájdalmas, de talán nem is olyan nagy baj ez, hiszen a világgazdaság túlnőtte magát: meghaladta az emberi és fenntartható mértéket. Sokan egyetértenek abban, hogy jobb lenne az egy évvel ezelőtti gazdaságnak csak a fenntartható, felelős részét újjáépíteni. Ám ehhez nemcsak a társadalmak által legitimált politikai akarat hiányzik, hanem a közegyetértés is: milyen irányban haladjunk tovább? A konferenciának ez az elméleti és gyakorlati témája, mely a hazai és külföldi vezető szakértők előadásain és vitáján keresztül keresi a válaszokat.

Időpont: 2020. október 20. 9:30-17:00, kedd

Helyszín: Magnet Közöségi Ház, Hamvas Terem (1062 Budapest, Andrássy út 98.) valamint online közvetítés ZOOM-on

Jelentkezni a regisztrációs felületen lehet, 2020. október 18-áig.

Részletes program ITT elérhető

További információ: Biró Imola, +36 20 317-2389, biro@kovet.hu, kovet.hu

Forrás: Követ Egyesület

 
Inno-tér
Archívum
 2011  2012  2013  2014  2015  2016  2017  2018  2019  2020  2021
Címkék

Innotéka