Inno-tér
2017. június 13.

Kórház és a kutatóközpont stratégiai együttműködése

Stratégiai szintű együttműködés veszi kezdetét a BAZ Megyei Központi Kórház És Egyetemi Oktatókórház, valamint a Bay Zoltán Közhasznú Nonprofit Kft. között, elsősorban infó-kommunikációs eszközzel támogatott diagnosztikus terápiás-, távfelügyeleti eljárások, az ellátó intézményben felmerülő kutatás-fejlesztési elgondolások, és mérnök-informatikai fejlesztések szakterületén.


Az együttműködési megállapodást dr. Tiba Sándor az Oktatókórház főigazgatója, valamint dr. Grasseli Norbert a Bay Zoltán Kutatóközpont ügyvezetője írta alá.

A magyar gazdaság egyik kitörési pontja a magas hozzáadott értékű, hazai kutatási eredményeken, fejlesztéseken alapuló innovatív, a globális piacon is versenyképes megoldások, szellemi termékek széles körű hasznosítása. E tekintetben az egészségipar kiemelt, stratégiai jelentőséggel bír, hiszen évtizedek óta nemzetközi trend, hogy ebben az ágazatban jelennek meg elsőként a csúcstechnológiát képviselő műszaki fejlesztések, diagnosztikai eszközök. Annak érdekében, hogy a magyar kutatók, valamint az egészségipari szereplők és szolgáltatók minél hatékonyabban és eredményesebben tudjanak bekapcsolódni a tudáshasznosításba, nélkülözhetetlen a kutatóközpontok és az egészségügyi intézmények közötti szakmai együttműködések kialakítása.

Felismerve az intézményi együttműködésben rejlő kölcsönös előnyöket, a BAZ Megyei Központi Kórház és Egyetemi Oktatókórház, valamint a Bay Zoltán Közhasznú Nonprofit Kft. stratégiai együttműködési megállapodást kötött, elsősorban infó-kommunikációs eszközzel támogatott diagnosztikus terápiás-, távfelügyeleti eljárások (telemedicina), az ellátó intézményben felmerülő kutatás-fejlesztési elgondolások, valamint mérnök-informatikai fejlesztések szakterületén. Dr. Tiba Sándor főigazgató kiemelte: „A jövő szempontjából rendkívüli jelentőségű ez az intézet életében”

A megállapodás kiterjed továbbá a szakmai-műszaki célok elérését támogató tanácsadásra, forrástérkép összeállításra, stratégiai projektek portfólió menedzsmentjének támogatására, műszaki beruházások szakmai előkészítésére, pilot tanulmányok összeállítására, valamint Smart Health megoldások fejlesztésére is. „Közel 180 kutatónkkal Magyarország egyik meghatározó tudásközpontjaként jelentős hozzáadott értéket vagyunk képesek teremteni hazánk legnagyobb egészségügyi intézménye számára. Épp ezért az együttműködés stratégiai szintre emelését mérföldkőnek tekintem intézményeink között.” – hangsúlyozta dr. Grasseli Norbert, ügyvezető.

Forrás: Bay Zoltán Közhasznú Nonprofit Kft.

 
Inno-tér
Archívum
 2011  2012  2013  2014  2015  2016  2017  2018  2019  2020  2021  2022  2023  2024
Címkék

Innotéka