Inno-tér
2020. október 5.

Kompetenciaközpont és tudományos park

A Pannon Egyetem, valamint a Mol és helyi cégek részvételével körforgásos gazdasági kompetenciaközpontot, továbbá tudományos és innovációs parkot is létesítenek Nagy­kanizsán – jelentette be szeptember 11-én a dél-zalai városban Palkovics László.


Az innovációs és technológiai miniszter elmondta, hogy a felső­oktatás és az üzleti élet szereplőinek együttműködéséért alakít­ják ki mintegy ötmilliárd forintos támogatással a nagykanizsai körforgásos gazdasági kompetenciaközpontot – áll az MTI beszámolójában. A tárcavezető kifejtette: egy egyetemközpontú innovációs ökoszisztéma kialakítása a cél, hogy nemzetközileg is versenyképes, hazai tulajdonú vállalkozások jöjjenek létre és fejlődjenek tovább.

Palkovics László

A nagykanizsai kompetenciaközpont a Pannon Egyetem vezetésé­vel jön létre részben Nagykanizsán, részben Veszprémben. Az együttműködésben részt vesz a Mol, a Hidrofilt Kft., a Bay Zoltán Alkalmazott Kutatási Kft., továbbá a Nagykanizsai Városfejlesztő Kft. és a Netta-Pannonia Környezetvédelmi Kft. A központ megújuló energiákkal, hulladékgazdálkodással, víztechnológiá­val, vala­mint fenntartható turizmussal és fenntartható város­fej­lesz­tés­sel foglalkozik mintegy 50 kutatási alprojektben.

Palkovics László egy következő lépésnek nevezte, hogy a Magyarországon létrehozandó tíz science park egyikét ugyancsak Nagykanizsán alakítják ki, amire 38 milliárd forint európai uniós támogatást vesznek igénybe. A nagykanizsai kutatóközpont és tudományos park adhat helyet a nagy jövő előtt álló hidrogénkutatás egyik magyar innovációs projektjének is – jegyezte meg a miniszter.•

 
Inno-tér
Archívum
 2011  2012  2013  2014  2015  2016  2017  2018  2019  2020  2021  2022  2023  2024
Címkék

Innotéka