Inno-tér
2021. július 19.

Innovatív ötletek a turizmus megújítására

Az AR-városnézéstől kezdve a kontaktmentes beléptetésig érkeztek innovációk a turisztikai szektor fellendítéséért indított programba, mely a magyar Turisztikai Szövetség Alapítvány és a Startup Campus együttműködésével jött létre.


Negyvennyolc turisztikai innováció közül választották ki azokat startupokat, amelyek részt vesznek a tízhetes üzletfejlesztési és befektetési programban. A jelentkező csapatokban voltak egyetemi hallgatók, programozók, webfejlesztők, de érkeztek ötletek közgazdászoktól, sőt antropoló­gusoktól is. Megoldásokat hoztak az egészségügyi turizmus, long-haul (azaz hosszú távú) repülés, online idegenvezetés és a kontaktmentes vendéglátás kihívásaira. A kiválasztott innovációk között olyan megoldásokat is találunk, mint az AR (augmented reality), azaz kiterjesztett valóságon alapuló városnézés, optimalizált repülőjegy-keresés, interaktív navigálás, valamint az elektronikus beléptetés a kontaktmentes utazás él­ményéért.

Forrás: Bruce Mars/StockSnap

A beválogatott csapatok tízhetes online üzleti kép­zése magában foglalja a legfontosabb startup módszertanokat, csapat- és időgazdálkodási ismereteket, termékfejlesztéssel, üzleti tervvel, piacra lépési stratégiával és marketinggel kapcsolatos elengedhetetlen tudnivalókat, de a szellemi tulajdonról és egy innovatív termék vagy szolgáltatás piacra viteléről is tanulhatnak majd a startupok, továbbá szakmai mentorálást kapnak az ötletek piaci validációjáról.

A programot szeptember elején egy Demo Day zárja, a legjobb csapatok prezentációjával. Itt dől el, hogy kik kapják meg az induláshoz szükséges 20 millió forintos kezdőbefektetést a CheckINN Startup Program keretében az MFB-csoporthoz tartozó Hiventures és a Startup Campus Inkubátor révén.•

 
Inno-tér
Archívum
 2011  2012  2013  2014  2015  2016  2017  2018  2019  2020  2021  2022  2023  2024
Címkék

Innotéka