Inno-tér
2020. március 6.

Hiteles tudásátadás

Hogyan érvényesüljön a hiteles tudás az álhírekkel elárasztott világban? – erre a kérdésre keresték a választ a Fiatal Kutatók Akadémiájának előadói.


A Fiatal Kutatók Akadémiájának (FKA) fontos célja a legújabb nemzetközi és hazai tudományos eredmények és felfedezések hiteles közvetítésének előmozdítása a társadalom minél szélesebb rétegei felé – e gondolat jegyében rendeztek workshopot a Magyar Tudományos Akadémia Szék­házában.

Lovász László nyitóbeszédében kiemelte, hogy a hasonló események és szerveződések – mint az FKA – segíthetik az Akadémiát az újonnan meg­fogalmazott küldetésének végrehajtásában.

A februári rendezvényt megnyitó Lovász László MTA-elnök köszöntőjében az elmúlt nehéz év nyereségének nevezte, hogy az MTA közösségei megmutatták tudomány iránti el­kötelezett­ségü­ket. Ebbe a körbe tartozik az Akadémia legutóbbi rendes közgyűlésén alapított Fiatal Kutatók Akadémiája.

A konferencián Kun Ádám, az ELTE és az Ökológiai Kutatóközpont munkatársa a klímaváltozásról beszélt, Varga Máté az ELTE-ről a génszerkesztés fogalmának és szabályozásának nehézségeiről adott elő. Hatásos-e a semmi? Homeopátia és placebohatás címmel a Szegedi Tudomány­egyetem­ről érkezett Csupor Dezső beszélt. Az ELTE kutatója, Müller Viktor Koronavírus: járvány és kommunikációs kihívás című előadásában az év­kezdet legfontosabb tudományos kérdésének tálalásáról szólt.•

 
Inno-tér
Archívum
 2011  2012  2013  2014  2015  2016  2017  2018  2019  2020  2021  2022  2023  2024
Címkék

Innotéka