2020. április: jegyzet, it, mérés, bionika, biokémia, egyetem, portré, neutronkutatás, biológia, fizika, nanotechnológia, atomenergia, űrtevékenység, lézer, tudomány, geokémia, geológia, régészet, közlekedés, építés, innováció, okostechnológia, egészségipar, agrárium, mikroszkópia, automatizálás, meteorológia, környezetvédelem, vízgazdálkodás, zöldkörnyezet, energiagazdálkodás, megújuló energia
Inno-tér
2019. március 9.

Formatervezési ösztöndíjpályázat

A Magyar Formatervezési Tanács ismét meghirdeti a Moholy-Nagy László Formatervezési Ösztöndíjpályázatot, amely idén 30 éves. A pályázat legfőbb célja a fiatal tehetségek önálló alkotói munkájának és szakmai fejlődésének segítésével tovább erősíteni a hazai kreatívipart, valamint támogatni az önálló alkotói munkát folytató tervezők szakmai fejlődését.


Az ösztöndíj immár három évtizede biztosítja, hogy a fiatal dizájnerek szakterületükön elmélyíthessék tudásukat, támogatást nyújt terveik, innovatív ötleteik, kísérleteik megvalósításához. Az ösztöndíjat, a Magyar Formatervezési Tanács elődintézményének kezdeményezésére, 1988-ban három minisztérium alapította. Az egyes szervezetek elnevezése időközben ugyan meg­változott, azonban az alapvető célok – a szakmai fejlődés biztosítása, a magyarországi tárgy- és környezetkultúra fejlesztése, a gazdaság versenyképességének növelése – megmaradtak. Az ösztöndíj a kezdetektől fogva az oktatási intézményekben frissen végzett tervezőknek nyújt kivételes lehetőséget a kibontakozásra.

A fiatal tervezőművészek számára a 2019. évi pályázati felhívás önálló tervezői vagy dizájnelméleti, -kutatási, illetve gyártói együttműködéssel történő projekt megvalósítására ad lehetőséget.

Az ösztöndíjak keretösszege bruttó 9 000 000 forint, mely a pályázatok függvényében kerül megítélésre, az ösztöndíj minimumösszege bruttó 900 000 forint.

A pályázat beérkezésének határideje: 2019. április 1.

Friss információk a facebook.com/moholyosztondij oldalon találhatók.•

 
Inno-tér
Innotéka