Inno-tér
2022. június 23.

EnKon & GasCon Nyár 2022

Kihívások az energiaszektorban - Kereskedési árak alakulása 2022-ben


Az energiaszektor jelenlegi égető kérdése, hogy lesz-e gáz októbertől, és ha igen, mennyiért. E kérdéskörből számos másik következik: befolyásolja a piacot az orosz-ukrán háború kimenetele, illetve az ehhez kapcsolódó EU-s regulációs kötelezettségek is nagymértékben hatást gyakorolnak az energiapiacra-energiaárakra.
Az IIR Magyarország nyári, június 29-30-án megrendezésre kerülő EnKon & GasCon konferenciáján ezeket a témaköröket veszik sorra az előadók.

A júniusi rendezvény az évenkénti EnKon és GasCon konferencia mellett, a piacot érintő rendkívüli helyzetre reagálva rendhagyó koncepcióval és tartalommal, egy közös plenáris nappal, majd specifikus gáz és villany workshop-okkal kerül megrendezésre a villamosenergia és földgázszektor számára egyaránt.

A rendezvényen szó lesz arról, hogy milyen útvonalon keresztül érkezhet Magyarországra a gáz a jövőben: a vezetékek, határkeresztező-kapacitások, betáplálási pontok jelenlegi állapotát és a fejlesztéseket bemutatva. Továbbá előadást hallhatnak a résztvevők arról, hogy milyen alternatívák vannak esetlegesen az orosz gáz kiváltására: mennyiben lehet megoldás az LNG, milyen arányú a hazai kitermelés, illetve lehetséges-e a gáz kiváltása más energiahordozókkal: utalva itt a megújulók, a villamos-energia és a hidrogén szerepére, jelentőségére.

A konferencián bemutatásra kerül, hogy ebben a folyamatosan változó környezetben a kereskedők hogyan reagálnak beszerzési oldalról az extrém magas gázárakra, miként látja a tároló a következő gázévet a jelenlegi betárolások alapján. Továbbá, hogy hol tart a villamos hálózatok felkészítése, fejlesztése annak érdekében, ha a villamos-energia tárolását földgáz rendszerben tennénk meg. Egy geopolitikai elemzés pedig teljes képet ad az energiabiztonság, hazai ellátásbiztonság témakörében, hogy miként alakul a földgáz ellátás Európában és Magyarországon.

Az Oppenheim Ügyvédi Iroda képviseletében dr. Hanis Dávid a jelenlegi rendkívüli gazdasági események kereskedelmi szerződésekre gyakorolt hatásáról fog beszélni.

A konferencia és a workshopok részletes programja megtekinthető ITT.

Forrás: IIR Magyarország

 
Inno-tér
Archívum
 2011  2012  2013  2014  2015  2016  2017  2018  2019  2020  2021  2022  2023  2024
Címkék

Innotéka