Inno-tér
2020. október 7.

EnKon 2020 online konferencia

A koronavírus-járvány és a megfékezésére hozott korlátozások az azonnali hatásokon túl hosszabb távon is mély változásokat hozhatnak az energiaszektorban. Vajon milyen hatásai lesznek a mostani állapotnak, változásoknak, és a megújuló energia lehet a világjárvány nyertese?


Az IIR Magyarország évente megrendezésre kerülő EnKon konferenciája az energetika szektort érintő aktuális kérdésekre reagál. A rendezvény ezúttal online formában kerül megrendezésre, melynek szakmai tartalma és előadói köre változatlan.

A konferencia első napján az előadók foglalkoznak a Nemzeti Energiastratégiával és a Nemzeti Energia- és Klímatervvel, az utóbbi kapcsán pedig az MVM műszaki vezérigazgató-helyettesétől is hallhatnak a résztvevők az ő szerepvállalásukról. Továbbá szó lesz a HUPX Csoport elmúlt 10 év fejlesztéseiről, a DSO-k új kihívásairól és az energiatárolóról, mint elosztóhálózati integrált elemről. A résztvevők tájékozódhatnak arról, hogy milyenek a kapcsolt termelők kilátásai az új gazdasági és energiaipari környezetben, valamint az energiakereskedelmet érintő kihívásokról, különös tekintettel az Energiahatékonysági Kötelezettségi Rendszerre, illetve a Clean Energy Package implementációjára. Bepillantást nyerhetnek a kiegyenlítő banki modellváltás energetikai klíringet érintő szabályozási változásairól a KELER KSZF gyakorlatában.

A második napon a METÁR aktuális kérdései, a KÁT pótdíj átalakításának szabályai és tapasztalatai, valamint a TSO-DSO együttműködés mellett a megújuló energia kerül fókuszba. Szó lesz a megújuló energia termelés piaci alapú kereskedelmi kezelésének korai tapasztalatairól és a piaci termelőkre gyakorolt hatásairól. DSO szempontból is megvitatásra kerül a megújulók és az elektrifikáció kezelése.

A résztvevők első kézből tájékozódhatnak a legfontosabb villamosenergia-piaci trendekről, stratégiai, szabályozási, energiaellátási, energiakereskedelmi, valamint megújuló energiaforrásokat érintő aktualitásokról, továbbá lehetőség nyílik a szektor szereplőit érintő kihívások és jövőbeni fejlesztési tervek megvitatására.

A konferencia folyamatosan frissülő programját megtekintheti az enkon.hu weboldalon.

Forrás: EnKon

 
Inno-tér
Archívum
 2011  2012  2013  2014  2015  2016  2017  2018  2019  2020  2021  2022  2023  2024
Címkék

Innotéka