2019. december: jegyzet, portré, ipari automatizálás, ipar 4.0, it, kiállítás/konferencia, tudomány, geológia, anyagtudomány, biológia, orvostudomány, egészségipar, startup, paragrafus, innováció, mérés, disszemináció, zöldkörnyezet, robotika, agrárium, vízgazdálkodás, építés, ökológia, okostechnológia, fenntarthatóság, energiagazdálkodás
Inno-tér
2018. augusztus 30.

Energetikai szoftver – exportsiker

Az osztrák Siemens és Smart Tech bevonásával a magyar IP Systems Zrt. szállítja az ukrán villamosenergia-rendszer kiegyensúlyozói, piacüzemeltető és elszámoló rendszerét az Ukrenergo számára több mint kétmil­liárd forint értékben, a Világbank finanszírozásában.


Az IP Systems energiapiaci megoldásokra szakosodott tanácsadó és szoftverfejlesztő vállalat szoftvereit az energiarendszer üzemeltetői, nagy- és kiskereskedői egyaránt használják a régió több országában, Ausztriától Görögországig.

Ukrajna az Energiaközösség társult tagjaként vállalta, hogy energiapiacát az Európai Unióban érvényes szabályok szerint megnyitja, ennek egyik eszköze lesz ez a piaci résztvevők számára azonos feltételeket, transzparens működést biztosító „Kiegyensúlyozó Piac és Kapcsolt Szolgáltatások” szoftver, amely alapját képezi a teljes ukrán villamosenergia-piac napi működésének és elszámolásának.
Az IP Systems TSO-IP szoftverére és a Smart Tech EM Family rendszerére épülő megoldás az európai átviteli rendszerirányítók szövetsége (ENTSO-E) által támasztott követelményeknek megfelelően fogja biztosítani a napi üzleti folyamatok kezelését, elszámolását. A rendszer alapját képező szoftverkomponenseket Ausztriában, Bulgáriában, Kazahsztánban, Koszovóban, Macedóniában, Magyarországon és Svájcban is használják.•

 
Inno-tér
Innotéka