Inno-tér
2018. január 19.

Első országos blokklánc verseny

A Blockchaineum alapítói a Corvinus Fintech Centerrel közösen, a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem és az Eötvös Lóránd Tudományegyetem közreműködésével, megrendezi Magyarország első blokklánc versenyét. A szervezők a teljes Kárpát-medencei régióból várják a csapatokat, akik két kategóriában mérik majd össze tudásukat. A versenyre díjmentesen nevezhetnek ötletgazdák, startupperek, egyetemisták és vállalkozók is. Döntő 2018. május 23-án a Blockchaineum 2.0 konferencián.


Széles körű egyetemi összefogással, a Blockchaineum konferencia alapítói és a Corvinus Fintech Center idén tavasszal megrendezi az első országos blokklánc versenyt, melynek keretében a blockchain technológiára épülő, ötlet fázisban lévő vagy már működő megoldásokkal jelentkezhetnek díjmentesen magyar vállalkozók, egyetemisták, startupperek.
„A kriptovaluták világán kívül, széles körűen, többek között az egészségügy, az oktatás, az adózás területén alkalmazható hatékonyan a blockchain, amelynek technológiai fejlesztésében, új megközelítések gyakorlati megvalósításában a hazai informatikai közösség nemzetközi szinten is élenjáró. Az első országos, sőt teljes Kárpát-medencei régióra meghirdetett Block Knights Contest 2018 célja, hogy egyrészt megismerhetővé tegye a blokklánc technológia sokszínűségét, másrészt teret adjon a legújabb jövőbe mutató ötleteknek, megközelítéseknek, megoldásoknak” – hangsúlyozta Czeglédi Tamás ötletgazda, a Blockchaineum egyik alapítója.

A versenyre jelentkezők két kategóriában adhatják be pályázataikat edukációs, vagyis ötletszintű, illetve üzleti, vagyis már működő kategóriában. A három tagú szakmai zsűri rangsorol, továbbá egy csapat közönségszavazással bekerülhet a legjobbak közé a döntőbe. A továbbjutott versenyzőknek mentorok nyújtanak szakmai támogatást projektjük fejlesztésében, kidolgozásában. Az első országos blokklánc verseny döntőjére 2018. május 23-án kerül sor a Blockchaineum 2.0 konferencián Budapesten, az Akvárium klubban. A zsűri által legjobbnak ítélt projekteket értékes nyereményekkel díjazzák.


A versenyre személyesen is lehet jelentkezni a „Mi van a Bitcoin mögött?” elnevezésű, tematikus eseményen 2018. február 6-án, amelyen Czakó Borbála, a Hungarian Business Leader Forum elnöke, Pataricza András a Budapesti Műszaki Egyetem egyetemi tanára, Anh Trinh Tuan a Corvinus Fintech Center vezetője, valamint Mérő László matematikus és Bod Péter Ákos közgazdász megosztják gondolataikat a blokkláncról, a Bitcoinról és a jövő informatikai megoldásairól.

„Adj hatalmat a többségnek, elnyomják a keveseket. Adj hatalmat a keveseknek, elnyomják a többséget” – mondta Alexander Hamilton, az Egyesült Államok első pénzügyminisztere a 18. században. „A blokklánc technológia képes újradefiniálni az intézményi struktúrákat és bizalmi viszonyokat egy jobb világért, amelyben a fent említett ideál megvalósulhasson, és amelyben az átlagos emberek hangjai jobban hallhatók” – véli Trinh Anh Tuan társszervező.

A versenyről bővebb információk a Blockchaineum weboldalán találhatók.

Forrás: Blockchaineum

 
Inno-tér
Archívum
 2011  2012  2013  2014  2015  2016  2017  2018  2019  2020  2021  2022  2023  2024
Címkék

Innotéka