Inno-tér
2023. április 3.

Divatos okoseszközök

A nemzetközi kutatások egyöntetűen arról tanús­kod­nak, hogy a nők nyitottabbak az új digitális esz­közök iránt. Ezt a folyamatot erősíti, hogy a divat­ipar is felismerte: könnyebben lesznek eladhatók a csuklóra rögzíthető mobiltelefonok és a ki­finomult okosórák, ha megjelenésük esztétikailag is töké­le­tes. Íme néhány eszköz, amelyek alkalmazkodni tudtak az igényes nők kifinomultságához.


Egyre több divattervező építi be a digitális adatátvitel technológiáját ruháiba és kiegészítőibe, ami lehetővé teszi viselőjének az olyan mindennapi tevékenységek elvégzését, mint például az időjárás ellenőrzése, a fitneszcélok nyomon követése vagy akár a bankolás. Az okosórák iránti globális kereslet növekedése a technológia fejlődése mellett annak is köszönhető, hogy egyre több stílusos kiegészítővel és óraszíjjal lehet kiegészíteni az okoseszközt. Az okosóra mellett számos egyéb hordható okosékszer is elérhető a piacon.

A külföldön egyre inkább teret nyerő okosgyűrűket ma már fizetésre, adatátvitelre vagy akár távoli zárnyitásra is használhatjuk, és még öltözködési stílusunkhoz is passzolhatnak.

A Ringly például egy olyan okosgyűrű, amely diszkréten értesíti viselőjét, ha hívást vagy SMS-t kap. Egy technyaklánc képes lehet akár előre jelezni viselője stressz-szintjét, vagy nyomon követni alvásciklusát. Az Everpurse táskákban pél­dául olyan beépített zseb is van, amely feltölti telefonunkat utazás közben, és még az aktuális divatnak is tökéletesen megfelel. A Ray-Ban Stories okosszemüveg pedig a Ray-Ban és a Meta közös együttműködési projektje. Az intelligens szemüveg viselője akár 30 másodperces rövid videóklipeket és fényképeket is készíthet, továbbá telefonálhat, sőt zenét is lejátszhat a szemüvegén keresztül.•

 
Inno-tér
Archívum
 2011  2012  2013  2014  2015  2016  2017  2018  2019  2020  2021  2022  2023  2024
Címkék

Innotéka