Inno-tér
2021. november 30.

Divat és design

Elindult a program, mely a legígéretesebb fiatal divat és design startup vállalkozások piacra lépését hivatott segíteni.


Idén harmadik alkalommal valósult meg a HFDA Startup Program a Magyar Divat & Design Ügynökség (Hungarian Fashion & Design Agency; HFDA), a Startup Campus innovációs ügynökség és az MFB-csoporthoz tartozó Hiventures kockázati tőkealap-kezelő szervezésében. November 1-jén, közel ötven jelentkezővel lezárult a program pályázási időszaka.

Forrás: startupcampus.hu

A pályaművek között rengeteg a fenntarthatóság jegyében született projekt, és a jelentkezők több mint fele rendelkezik meglévő prototípussal. A benevezett divat- és designfejlesztések és megoldások között kifejezetten népszerű a fenntarthatóság. A szabadidős termékek és a résztvevők némelyikére már a nemzetközi márkák is felfigyeltek. A technológiai innováció szintén fontos szempont volt a program felhívásában, így interaktív kiállítással, ökobetonnal, innovatív légtisztítóval és hőtermelő textillel is készültek a csapatok. A jelentkezők öthetes online üzleti képzésen vehetnek részt, amely az iparági mentoráció mellett magában foglalja a legfontosabb startup módszertanokat, csapat- és időgazdálkodási ismereteket, valamint a termékfejlesztéssel, üzleti tervvel, piacra lépési stratégiával és marketinggel kapcsolatos tudnivalókat. A képzés után további öthetes befektetési felkészítésen vehetnek részt a legjobb projektek. Ide a legjobb csapatok kapnak meghívást, hogy bizottság előtt prezentálhassák ötletüket a húszmillió forintos ajánlat reményében.•

 
Inno-tér
Archívum
 2011  2012  2013  2014  2015  2016  2017  2018  2019  2020  2021  2022  2023  2024
Címkék

Innotéka