Inno-tér
2019. március 26.

Digitális technológiai újdonságok Győrben

A X. Nyugat-dunántúli Regionális Innovációs Kiállítás és Találmányi Vásáron negyvenkét kiállító és változatos szakmai programok sora várja az érdeklődőket a Széchenyi István Egyetemen, április 10-én. A fókuszban az elektromobilitás, a 3D technológia, a segítő innovációk, a mindennapok egyedi megoldásai, az egyetemi projektek és a hallgatói csapatok lesznek.


Szórakoztatás, gasztronómia, versenysport, virtuális terek, tudományos vívmányok és digitális technológiai újdonságok. Olyan izgalmas területek, amelyekben egyaránt elmélyedhetnek az áprilisi Innovációs Kiállítás látogatói. Megtudhatják például, milyen is egy 3 dimenziós minimozi, hogyan lehet tölteni menet közben is az elektromos járműveket, milyenek a gépi látás technológiáját használó okoseszközök, hogyan készülnek a legfinomabb kézműves csokoládék, milyen egy holografikus IOT felügyeleti rendszer és mennyi meglepetés várhat ránk egy videó képeslapon.

Negyvenkét kiállító standját kereshetik fel a látogatók a kreativitás börzéjén


Azoknak is érdemes ellátogatniuk a Találmányi Vásárra, akiket érdekel a startup világ, van innovatív ötletük, de nem tudják, hogyan is kezdhetnének bele a megvalósításba: hasznos segítséget kaphatnak szakemberektől. A kísérő, „Ötletből üzlet” elnevezésű szakmai programból pedig kiderül, milyen is egy innovátor DNS-e. Kerekasztal-beszélgetésre várják azokat, akik már innoválnak, és azokat is, akik innoválni szeretnének. Lesz „Design Thinking” workshop, és átadják a kiállítás szakmai és közönségdíját.

Az egyetem, az Universitas-Győr Alapítvány és az Universitas-Győr Nonprofit Kft. immáron tíz éve biztosít ideális helyszínt a Nyugat-dunántúli Regionális Innovációs Kiállítás és Találmányi Vásárnak. A szervezésben partner a Győr-Moson-Sopron Megyei Kereskedelmi és Iparkamara, valamint a Mobilis Interaktív Kiállítási Központ.

A kiállításon bemutatkoznak a nemzetközi versenyeken kimagasló eredményeket elért hallgatói csapatok, az Arrabona Racing Team, a SZEnergy, a SZEngine és a SZEnavis egyaránt. Az egyetemi innováció területén a látogatók megismerkedhetnek a kis- és középvállalkozások felé nyitó Felsőoktatási és Ipari Együttműködési Központtal, a Maxwhere motorra épülő 3D VR terekkel, és a mosonmagyaróvári élelmiszertudományi karon kifejlesztett CandyFitt koffein és antioxidáns tartalmú cukorkával, amelynek még a csomagolása is ehető.

Április 10-én reggel nyolctól délután négyig várják a látogatókat a Széchenyi István Egyetem aulájában.

Forrás: SZE

 
Inno-tér
Archívum
 2011  2012  2013  2014  2015  2016  2017  2018  2019  2020  2021  2022  2023  2024
Címkék

Innotéka