Inno-tér
2019. január 3.

Digitális séta a zselici erdőben

Mostantól a Google StreetView szolgáltatásával is bejárhatjuk a különleges szépségű zselici erdő számos népszerű pontját. A gömbpanorámás fotókon a többi között a dennai Feneketlen kút környéke, a Zselici Csillagpark és az Erdők Háza Látogatóközpont is megelevenedik.


A természetjárás és az erdei turizmus népszerűsítése az elsődleges célja a SEFAG Zrt. legújabb akciójának. A somogyi állami erdők kezeléséért felelős vállalat gömbpanorámás képeket készített a Zselici Tájvédelmi Körzet népszerű kirándulóhelyeiről, amelyeket a Google StreetView felületén tett elérhetővé.

A Zselici Csillagpark és a kilátó

Az erdészek azt tapasztalták, hogy az internetet egyre többen már nemcsak nyaralások tervezésére, hanem kisebb kirándulások célpontjainak kiválasztására is használják. A nagy felbontású panorámaképekkel a felhasználók szinte az erdő közepén érezhetik magukat, ami remélhetőleg sokak kedvét meghozza ahhoz, hogy bakancsot húzzanak és el­induljanak a természetbe.

Mátyás-kút

A virtuálisan bejárható helyszínek között megtaláljuk a környék rendkívül alacsony fényszennyezése okán országos hírű Zselici Csillagparkot, a Hotel Kardosfa háromcsillagos erdei szállót, a Kelet-Zselic két nép­szerű kirándulóhelyét, a Mátyás-kutat és a dennai Feneketlen kutat, valamint a tőlük délre fekvő úgynevezett enyezdi barakk környékét. Sőt, még a levegőből is körbenézhetünk a Zselici Tájvédelmi Körzet fölött.

Enyezdi barakk

Némiképp kakukktojás az újdonságok között a Kaposváron található Erdők Háza Látogatóközpont, amely gyerekeknek és családoknak kínál kedvcsináló élményeket az erdőjáráshoz.•

 
Inno-tér
Archívum
 2011  2012  2013  2014  2015  2016  2017  2018  2019  2020  2021  2022  2023  2024
Címkék

Innotéka