Inno-tér
2019. június 1.

BGE-rektor: a versenyképesség növelése és az oktatási kínálat fejlesztése a cél

Az alkalmazott kutatások intenzív folytatását, az oktatási kínálat minőségalapú fejlesztését és a versenyképesség növelését jelölte meg célként Heidrich Balázs, a Budapesti Gazdasági Egyetem (BGE) rektora, akit az államfő újra, öt évre nevezett ki a felsőoktatási intézmény élére július 1-jével.


Áder János rektori kinevezéseket adott át. Balról: Kuminetz Géza György, a Pázmány Péter Katolikus Egyetem rektora, Kovács Levente Adalbert, az Óbudai Egyetem rektora, Mocsai Lajos, a Testnevelési Egyetem rektora, Kovács Melinda, a Kaposvári Egyetem rektora, Áder János köztársasági elnök, Heidrich Balázs, a Budapesti Gazdasági Egyetem rektora, Fülöp József, a Moholy-Nagy Művészeti Egyetem rektora, Csepregi Zoltán, az Evangélikus Hittudományi Egyetem rektora és Zsengellér József Gyula, a Károli Gáspár Református Egyetem rektora a Sándor-palotában rendezett kinevezési ünnepségen 2019. május 31-én. (MTI/Bruzák Noémi)

A Heidrich Balázs kinevezése alkalmából elmondta: a hallgatóiéletút-menedzsment rendszerének fejlesztésével, továbbá a nemzetközi akkreditációk megszerzésével is  a megfelelő feltételeket kívánják biztosítani a BGE hallgatói számára.
Az alkalmazott kutatások folytatását lehetőség szerint üzleti partnereikkel szövetségben képzelik el.
A régi-új rektor hozzátette: a fenntarthatóság eddig is tevékenységük fókuszában volt, és a jövőben is hangsúlyos lesz a felelős oktatás és a téma kutatása. A régióban vezető intézménnyé kívánnak válni ezen a területen.
A rektor szólt arról is, hogy fokozni kívánják az egyetem nemzetközi beágyazottságát és versenyképességét a közép-európai régiós felsőoktatási térben.
Heidrich Balázs most záruló rektori ciklusában (2016-2019) lett a BGE az ország legnagyobb hallgatói létszámmal rendelkező alkalmazott tudományok egyeteme és gazdasági képzést nyújtó felsőoktatási intézménye; 2016-ban az országos felvételi rangsorban az ötödik helyen állt, míg ma már a harmadik helyre rangsorolják 6396 felvett hallgatóval.
Az intézmény Magyarországon elsőként nemzetközi akkreditációt kapott a Network of International Business Schools nevű szakmai szervezettől, amely a világ egyik vezető, gazdasági felsőoktatási intézményeket tömörítő közössége - közölte a rektor.

Forrás: MTI

 
Inno-tér
Archívum
 2011  2012  2013  2014  2015  2016  2017  2018  2019  2020  2021  2022  2023  2024
Címkék

Innotéka