Inno-tér
2019. május 30.

Az INPUT Program újabb rangos elismerést kapott

A tavalyi ENSZ Best Practice cím után újabb nemzetközi elismerésben részesült az innovatív ötletgazdák külpiacra lépését elősegítő kiemelt kormányzati projekt, az INPUT Program. A Programot a délkelet-ázsiai régióban végzett tevékenységéért, egyedüli európai résztvevőként díjazta Malajzia egyik meghatározó cégcsoportja Kuala Lumpurban.


A magyar és maláj vállalkozások közötti kapcsolatok fejlesztéséért, valamint üzleti lehetőségek kialakításának elősegítéséért Malajzia egyik legnagyobb cégcsoportja, a Sunway Group egyedüli európai szervezetként díjazta az INPUT Programot. A rangos díjat Mohd Redzuan bin Md Yusof, Malajzia vállalkozásfejlesztésért felelős minisztere adta át Kuala Lumpurban.

Mohd Redzuan bin Md Yusof és Vincz Dániel, az INPUT Program üzletfejlesztési vezetője


Az INPUT Program kiemelt, a magyar startupok számára rendkívüli üzleti lehetőségeket tartogató célpiacként határozta meg a délkelet-ázsiai régiót, azon belül is Malajziát. A kiváló kétoldalú kapcsolatoknak köszönhetően az elmúlt időszakban a hazai vállalkozások több alkalommal bemutatkozhattak Malajzia meghatározó IKT vállalatai, startup szervezetei előtt Kuala Lumpurban és Magyarországon egyaránt.

Az eseményez kapcsolódóan az INPUT Program együttműködési megállapodást írt alá a Kínai-Európai Innovációs Központtal (CEIC). Az így létrejött partnerség lévén lehetővé válik a jó gyakorlatok megosztása, visszajelzések gyűjtése, a két ország vállalkozásai közötti kapcsolatok erősítése és a kínai startup ökoszisztéma szereplők megismerése is.

Solymár Károly Balázs, az Innovációs és Technológiai Minisztérium infokommunikációért felelős helyettes államtitkára a díjátadó kapcsán kiemelte: „Ez az újabb nemzetközi elismerés bizonyíja, hogy olyan startup programot indítottunk, amely nem csupán Magyarországon, de világviszonylatban is egyedülálló, példamutató és sikeres. A tíz vidéki képviselet, a pro bono mentor- és szakértői hálózat, a szakmai képzések és üzletfejlesztési tevékenység kiegészülve a nemzetközi kapcsolatrendszerrel egyedülálló lehetőséghez juttatja a hazai vállalkozásokat. Biztos vagyok benne, hogy a mostani díj újabb kapukat nyit meg a délkelet-ázsiai régióba belépni készülő startupok előtt.”

Az INPUT Program elsődleges célja, hogy komplex szolgáltatási portfóliója, valamint hazai és nemzetközi kapcsolati hálója révén hozzájáruljon a hazai IKT startup ökoszisztéma fejlődéséhez, ösztönözze új innovatív vállalkozások elindítását és elősegítse sikeres külpiacra lépésüket.

Forrás: INPUT Program

 
Inno-tér
Archívum
 2011  2012  2013  2014  2015  2016  2017  2018  2019  2020  2021  2022  2023  2024
Címkék

Innotéka