<
Inno-tér
2020. február 27.

Átalakul a Google Maps

Idén februárban lett 15 éves a világ egyik legnép­szerűbb szolgáltatása, a Google Maps, amelyet havonta több mint egymilliárd ember használ tájékozó­dásra és útvonaltervezésre. Az évforduló alkalmából alaposan átalakítják a 2005 óta létező szoftvert.


Az egyik legszembetűnőbb változás az alkalmazás ikonjának megújulása lesz, de az applikáción belül is számos eddig nem ismert funkcióval találkozhatnak a felhasználók. Az ötgombos menü első két eleme változatlan marad, az Explore (Felfedezés) továbbra is az új helyek elérését segíti, a Commute (Ingázás) segítségével pedig a haza- vagy munkahelyre vezető utat lehet megtervezni a tartózkodási helyről.

A harmadik gomb már teljesen új, ez a Saved (Mentett) néven fut, és valójában arra szolgál, hogy a mentett helyeket könnyebben lehessen elérni. A Contribute (Hozzájárulás) menüelem a személyes tapasztalatok közösségi megosztására való, míg az Updates (Frissí­tések) a helyi szakértők, illetékesek által ajánlott helyek információit teszi elérhetővé. A térkép a jövőben jóval több információt is megjelenít, egyebek között azt is tudni fogjuk, hány fok várható, továbbá azt is, hogy egy általunk keresett helyszín megközelíthető-e kerekesszékkel. Az inkognitó mód segítségével rejtve maradhatunk a rendszer elől, azaz bárhol is járunk, azt a rendszer nem köti össze a Google-fiókunkkal, ha azonban elfelejtettünk volna erre az opcióra váltani, akkor visszamenőleg is törölni tudjuk az adatokat, melyek az alapbeállítás szerint 18 hónap után automatikusan törlődnek.•

 
Inno-tér
Archívum
 2011  2012  2013  2014  2015  2016  2017  2018  2019  2020
Címkék

Innotéka